pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Transtenskolan söker lärare i SO-ämnena (åk 7-9)

Ort
Kategorier
Utgår

2022-06-26

Ansök nu

Transtenskolan söker lärare i SO-ämnena (åk 7-9)

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Vill du vara med i arbetet att bygga en skola för framtiden? 

Hallsbergs kommun är en trevlig kommun som kontinuerligt satsar på skolutveckling. Kommunen har ca 1700 elever i grundskolan. På Transtenskolan 7–9, som är placerad i centrala Hallsberg med gångavstånd från buss och tågstation, går det idag drygt 400 elever. Personalen är organiserad i arbetslag som alla är mycket engagerade och arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bli sitt bästa jag genom en trygg och lyckad skolgång. Alla elever på skolan har en egen iPad som arbetsverktyg.

Tillsammans med arbetslaget och ämneslaget ansvarar du för att främja elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling mot målen samt bedriver utvecklingsarbete för både undervisningen och skolan. Vi ser det relationella arbetet med elever som en självklarhet, både i och utanför undervisningen.

Under hösten kommer vi att utöka personalstyrkan då vi vet att skolan under närmaste åren kommer att öka i elevantal. Redan till hösten kommer skolan öka med ytterligare en klass.

Vi söker nu en kollega inom SO-ämnena: geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är driven, positiv och engagerad legitimerad lärare i SO-ämnena till Transtenskolan. Vi vill att du har goda kunskaper om läroplanen och de dokument som styr skolans verksamhet och att du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Att du har goda IT-kunskaper och är van att använda digitala verktyg i undervisningen är viktigt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av formativ undervisning och kooperativt lärande samt är duktig på att utforma och anpassa lärmiljöer med utgångspunkt i alla elevers förutsättningar och behov. Det är klart meriterande om du har tidigare erfarenhet av undervisning och mentorskap i grundskolan, gärna från högstadiet.

För att fungera i rollen som lärare är du trygg i ditt ledarskap, att du är lyhörd och har ett professionellt och positivt bemötande gentemot andra. Du behöver också ha en god samarbetsförmåga samt kunna skapa och vårda goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare och kollegor. Vi ser det som en självklarhet att du arbetar professionellt utifrån styrdokument, evidensbaserad kunskap, aktuell forskning, liksom att du är engagerad och intresserad av skolutvecklingsarbete.

Som lärare har du en positiv elevsyn och är tydlig ledare i klassrummet. Du strävar efter att ge förutsättningar för att alla elever ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt och är lösningsfokuserad och öppen för olika arbetssätt. Att vara flexibel i samarbetet med andra och ha förmågan att prioritera och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov är viktigt. På samma sätt som att möta varje elev efter deras förutsättningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde sker i augusti eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2021-06-26. Vänligen bifoga din lärarlegitimation och behörighetsförteckning direkt i ansökan.

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

David Gülger

Biträdande rektor

0582-685218

david.mikael.gulger@edu.hallsberg.se

Helena Carlsén

Rektor, Transtenskolan

0582-68 52 68

helena.carlsen@edu.hallsberg.se

 

Länk till den här sidan
https://www.hallsberg.se/arbete-och-naringsliv/jobb-och-praktik/sok-lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=476&rmlang=SE

Dela detta jobb

Transtenskolan söker lärare i SO-ämnena (åk 7-9)

Hallsbergs kommun