pedagogjobb.se

Logo

Teaterlärare Kulturskolan i Södertälje

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-27

Ansök nu

Teaterlärare Kulturskolan i Södertälje

En dag på jobbet
Kulturskolan Södertälje är en kreativ mötesplats som erbjuder barn och unga undervisning i frivillig form genom ett brett utbud av kurser inom ämnena musik, konst, dans, teater och orkester för barn och ungdomar. Förutom frivillig undervisning samarbetar också Kulturskolan Södertälje ibland med vissa grundskolor i Södertälje kommun inom de estetiska ämnena genom dels ordinarie verksamhet men också genom verksamheter såsom Skapande skola.
Vi söker nu teaterlärare som kan undervisa barn och unga på helger. Lördagar och söndagar är efterfrågade dagar bland våra elever. Arbetstider och om du vill jobba båda lördagar och söndagar eller endast en av dagarna kan vi diskutera vid anställning. Som teaterlärare på kulturskolan undervisar du i kulturskolans lokaler och du är också verksam i kulturskolans utåtriktade verksamhet så som uppträdanden och liknande. Du kommer att ingå i ett ämneslag med olika kreativa lärare där ni kan dra nytta av varandras kompetens i planering av lektioner och föreställningar.

Som teaterlärare undervisar du i kulturskolans lokaler och du är också verksam i kulturskolans utåtriktade verksamhet så som uppträdanden och liknande. Du kommer att ingå i ett ämneslag med kreativa lärare där ni kan dra nytta av varandras kompetens i planering av lektioner och föreställningar.

Vem är du? 
Dina arbetsuppgifter består av att ge eleverna grundläggande kunskap i tatersämnet och ökad lust att utforska teater och andra uttrycksformer, i gruppundervisning och i kulturskolans olika övriga verksamhetsformer. Du deltar aktivt i kulturskolans verksamhetsutveckling. Administration liksom elev- och föräldrakontakter ingår. Som teaterlärare kommer du att undervisa barn och ungdomar i åldrarna 6-21 år. Du kommer att planera dina egna lektioner och gemensamma föreställningar tillsammans med övrig personal på kulturskolan. Utöver kursverksamhet och slutföreställning kan det eventuellt tillkomma arbetstillfällen för extra repetitioner eller arrangemang.
Då vi ständigt jobbar med att rekrytera nya målgrupper så kan det även ingå i dina arbetsuppgifter att skapa speciella teaterkurser för barn och unga med funktionsvariationer.

Krav:
- Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och unga inom dans, särskilt om du erfarenhet av teaterundervisning i kulturskolan.
- Du måste också kunna sätta upp teaterföreställningar och terminsavslutningar.
- Du har erfarenhet av att skapa för scen / produktion. för och med barn och unga.
- Du ska behärska svenska i tal och skrift.

Meriterande:
- Behärskar du systemet StudyAlong så är det en fördel.
- Du får gärna ha ett eller flera huvudämnen så som teater, smink och film.
- Övriga språkkunskaper är meriterande.
- Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av digital undervisning.

Personliga egenskaper:
- Vi sätter stort värde vid god kommunikations- och samarbetsförmåga då du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med våra andra lärare.
- Vi ser gärna att du är en person som kan inspirera och ge elever möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.
- Andra viktiga egenskaper är att du tar ansvar, är initiativrik och har ett utåtriktat arbetssätt med en hög servicegrad.
- Som person vill vi att du har en positiv människosyn och kan skapa goda relationer samt förmåga att förebygga och lösa eventuella konflikter. 
- Du arbetar självständigt samt har god förmåga att samarbeta med elever, personal och föräldrar.
- Vi sätter värde på att du ständigt vill utveckla dina arbetsuppgifter, såväl i arbetslaget och som person.
- Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. 

Vid urval kommer vi även lägga stor vikt vid personlig lämplighet och intresse för tjänsten. Vi söker en person med socialt engagemang som har en tilltro till teaterns kraft.
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.
Urval kommer att ske löpande så välkommen in med din ansökan!

Vi erbjuder dig 
Vi har ett generöst friskvårdsbidrag på upp till 3000 kronor per år och även möjlighet till att byta semesterersättning mot fler lediga dagar. 

Välkommen till oss!  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Teaterlärare Kulturskolan i Södertälje

Södertälje kommun – Utbildningskontoret