pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Teacher, Swedish

Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-25

Ansök nu

Teacher, Swedish

About this vacancy

Läs- och skrivutvecklare till Internationella Engelska Skolan Lund

Internationella Engelska Skolan (IES) Lund är en åk 4-9 skola med 730 elever och 80 medarbetare. Vi söker nu en engagerad och drivande person till vårt Specialpedagogiska team. Tjänsten är en ettårig projektanställning och riktar sig primärt till elever i årskurs 4 och 5.

Du tror på att varje elev kan och har möjlighet att nå sin fulla potential och du hjälper gärna lärare  att skapa förutsättningar för differentiering och även individuella anpassningar där det behövs. Du brinner för specialpedagogik och är intresserad av läs-och skrivutveckling, särskilt i årskurserna 4 och 5.  Du delar IES värderingar och etos och tycker att en säker och trygg skolmiljö är grunden för lärande. Som person är du självständig men tycker om att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är en sann pedagog som både kan arbeta individuellt med eleverna eller i mindre grupper. Du har relevant  utbildning för uppdraget och pratar både engelska och svenska flytande. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i ärenden och rutiner och kan både jobba självständigt och vara del av ett team. Känner du att det här är du? I så fall är du välkommen att söka till vår skola i Lund

Arbetsuppgifter

Du kommer att få arbeta nära både lärare och elever, särskilt elever i behov av extra träning av läs- och skrivförmågorna.

Arbetet har stort fokus på elever med läs- och skrivsvårigheter i någon grad, främst i årskurs 4 och 5. I arbetet ingår bland annat att:

  • Arbeta enskilt eller i mindre grupper med elever som behöver utveckla läshastighet eller lässtrategier

  • Använda sig av Lexplore för att screena elevers läsförmågor

  • Träna upp läshastighet och avkodningsförmåga med hjälp av Bravkod

  • Arbeta i nära samarbete med speciallärare, klasslärare samt med förstelärare för läs-och skrivutveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Vi ser det som meriterande om du har lärarassistent utbildning, socialpedagogisk utbildning eller annan utbildning riktad mot barn- och unga. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter ses som meriterande, likväl som erfarenhet av att arbeta i en lärandemiljö. Vi söker dig som har mycket god förmåga att möta elever i olika situationer och en förståelse och vilja att sätta sig in i elevers skiftande behov under undervisningssituationer. Du är en god ledare och samtalspartner. Vidare bidrar du till värdegrundsarbetet på skolan genom aktivt och vardagligt deltagande och har ett demokratiskt förhållningssätt till skolans alla aktiviteter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Tjänsten är en projektanställning på 1 år med start omgående och på 100%. Vänligen ladda upp CV och personligt brev via IES Careers.  

Varmt välkommen med din ansökan.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

 

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Logga
Teacher, Swedish

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB