pedagogjobb.se

 

Vår vision är att Åva Gymnasium ska vara en skola att längta till, lita på och växa med. Undervisningen ska vara meningsfull och begriplig för varje elev. Alla professioner i skolan samarbetar för att eleven ska få en stark tilltro till sin egen förmåga. Genom kollegialt lärande och skolgemensam kompetensutveckling prövar och utvärderar vi metoder och arbetssätt med syfte att skapa de allra bästa förutsättningarna för lärande. Digitalisering och språkutvecklande arbetssätt är två områden där vi tillsammans stärker för vår kompetens. Vi samarbetar med fler högskolor, näringsliv och organisationer. Eftersom vi är en övningsskola för lärarstudenter från Stockholms universitet uppmuntrar och stöttar vi våra lärare att gå handledarutbildning, något som stärker kopplingen mellan lärarens praktik och skolforskning. 

Om jobbet 

Åva Gymnasium är Täbys kommunala gymnasieskola med ca 1300 elever och ca 130 medarbetare. Den övervägande delen av eleverna går på de högskoleförberedande programmen Teknik, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Ekonomi och det engelskspråkiga IB- programmet. På skolan finns också de yrkesförberedande programmen Barn och fritid, El och energi, Restaurant och livsmedel, Vård och omsorg samt introduktionsprogrammen. 

I ditt uppdrag som biträdande rektor för Teknik-, El och Energiprogrammen har du fullt programansvar för ca 450 elever och fullt personalansvar ca 30 medarbetare. Du ansvarar för att driva fortsatt digitaliseringsarbete och utvecklingsarbete inom programmen samt resultatuppföljning på ett systematiskt sätt. Vidare har du till uppgift att leda och motivera personalen att nå verksamhetens mål samt att skapa engagemang och delaktighet hos personal, elever och föräldrar. Tillsammans med övriga i skolledningen kommer du även att arbeta med strategiska frågor för Åva Gymnasium som helhet. 

Vem är du? 

Vi söker dig som har: 

Pedagogisk högskoleexamen eller motsvarande med inriktning mot teknik eller naturvetenskap Dokumenterad erfarenhet av att leda skolutvecklingsarbete och är väl insatt i läroplanen och skollagen Stort intresse för teknikutveckling samt god digital kompetens och intresse för att driva fortsatt digital utveckling Involverande och pedagogisk ledarskapsstil med stor förmåga att skapa goda relationer med personal, elever och föräldrar 

Det är meriterande om du har rektorsutbildning och/eller ledarutbildning 

Som person är du stabil och resultatorienterad med en naturlig och god ledarförmåga. Du är vetgirig och utvecklingsorienterad och är intresserad av att bidra till verksamhetens professionella utveckling. Du har förmåga att planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt och skapar ett tillitsfullt klimat. För att trivas hos oss har du, förutom god yrkeskompetens, ett starkt engagemang och en uttalad vilja att bygga bra skola samt driva pedagogisk utveckling. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Täby kommun erbjuder 

Förutom ett intressant, utmanande och meningsfullt arbete erbjuder vi också en arbetsplats med en positiv anda samt service och bemötande i fokus. Vi är måna om att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, hög grad av delaktighet och få goda möjligheter att växa i sin yrkesroll. Vi ser skickliga chefer som nyckelfaktorer för att skolan ska lyckas med sitt uppdrag. 

På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun. 

Övrigt 

Låter det intressant? Registrera din ansökan på vår hemsida genom knappen ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail eller brev. Sista ansökningsdag är 2019-11-03. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. 

Tillsättning sker enligt överenskommelse. 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

Om Täby kommun Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation. Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet. Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev. 

Kontaktperson: 

Lillemor Larsson Rektor lillemor.larsson@taby.se 08-55 55 8002 

Gunilla Ordell Facklig representant Skolledarförbundet gunilla.ordell@taby.se 08-55558451 

Carolina Morell Facklig representant Lärarförbundet carolina.morell@taby.se 08-555 590 00 

Logo

Täby Kommun söker en biträdande rektor till Åva Gymnasiums Teknikprogrammet samt El- och Energiprogrammet

Företag Täby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-03

Ansök nu

Dela detta jobb