pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Study & Careers Advisor

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

About this vacancy

IES Lund är en populär friskola för elever i årskurs 4-9, med fokus på att behärska det engelska språket lika väl som det svenska, höga akademiska förväntningar och en trygg och säker skolmiljö där lärare undervisar och elever lär. Skolan ligger vackert belägen i S:t Lars parken och följer den svenska läroplanen med undervisning på både svenska och engelska.

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare. Tjänsten är på 80 % med start i januari 2022, datum är förhandlingsbart.

Arbetsbeskrivning

I ditt uppdrag som studie- och yrkesvägledare i grundskolan ingår att utveckla elevernas möjligheter till framtida studier och yrkesval. Du skapar förutsättningar för eleverna att lära känna sig själva genom samtal om deras intressen, förmågor, studier och praktik. Du delger information till elever och vårdnadshavare om olika val inom grundskolan som ligger till grund för framtida studie- och yrkesval. Du har motiverande vägledningssamtal och samordnar PRAO och tillsammans med vår Academic Manager även lovskolor för våra elever. 

Du arbetar även nära våra lärare och skolans elevhälsa, med särskilt fokus på att motivera och vägleda eleverna inför framtida studier och yrkesval, samt är ett stöd till personal då det gäller studie- och yrkesvägledande insatser gällande hela skolans ansvar. Du ser till att skolan följer lagar och förordningar vad gäller studie- och yrkesvägledning samt att vi som skola utvecklas i förhållande till samhällstrender och arbetsmarknadens förändringar med sikte på att förbereda och rusta våra elever inför framtiden. 

Tyngdpunkten i uppdraget är mot elever i årskurs 7–9, men innebär även att medverka kring studie- och yrkesvägledning för yngre elever i årskurs 4–6.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, och vara trygg med att använda IT i det dagliga arbetet. Du arbetar systematiskt och välplanerat, men kan vara flexibel när det behövs. För att lyckas i rollen behöver du vara en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa relationer. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en spännande chans att arbeta i en stimulerande och internationell miljö. Rekryteringen sker löpande för denna tjänst, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Ansök därför så snart som möjligt genom att ladda upp CV och personligt brev via  https://apply.engelska.se/vacancy/XMPdNQLRcNT8uw5yh .

Har du frågor eller funderingar kring tjänsten, vänligen kontakta: 

Rektor Per Ola Olsson, 0736-619823

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Logga
Study & Careers Advisor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB