pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Study & Careers Advisor

Ort
Utgår

2022-11-06

Ansök nu

Study & Careers Advisor

About this vacancy

Vi söker en utbildad och erfaren studie- och yrkesvägledare med flexibel tillträde i höst terminen (oktober 2022). Tjänsten täcker 1,5års föräldraledighet.

I tjänsten ingår:

  • Riktat stöd och informationsgivning före, under och efter gymnasievalet
  • Stötta eleverna med att göra väl underbyggda val till gymnasieskolan
  • Enskild handledning samt arbete tillsammans med pedagogisk personal där behov finns
  • Proaktivt arbete i åk 4-8 så att alla elever vet vilka yrkes- och utbildningsval finns
  • Ordna PRAO processen i åk 8-9 och ordna PRAOplatser vid behov 

Om IES Kista

Internationella Engelska Skolan Kista är en åk 4-9 skola med 896 elever och drygt 100 medarbetare. Skolan öppnade 2015 och har sedan dess utökad till att bli den största grundskola i Rinkeby-Kista-området i norra Stockholm. Vi är stolta över vår elevgrupp där mer än 40 olika modersmål finns och denna mångfald avspeglas även i vår personalkår. Vi bedriver upp till 50 % av vår undervisning på engelska, enligt den svenska läroplanen (Lgr22).

För att lyckas med studie- och yrkesvägledning på IES Kista är det viktigt att förstå elevers olika bakgrund och förutsättningar samt ha förmåga att anpassa sig. På ett akademisk sätt prioriterar vi ett strukturerat och välplanerat undervisning baserat på forskningsinformerade metoder för effektiv hantering av kognitiv belastning och etablering av en grundläggande kunskapsbas. När det gäller elevhälsan tror vi starkt på att våra elever frodas och trivs när vi ger dem rätt förutsättningar. Som säger Dr Ross Greene, "barn klarar sig bra om de kan". För oss är det även viktigt att eleverna lär sig ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och arbetsmiljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva. Som en del av IES-familjen är vi en tvåspråkig skola och rekryterar passionerad och mycket kompetent personal från såväl Sverige som utomlands. Är du en kompetent och entusiastisk lagspelare som gillar en utmaning och möjligheten att arbeta i en stimulerande miljö är du varmt välkommen till IES Kista. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt via vår ansökningsportal IES Careers.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

 

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Logga
Study & Careers Advisor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB