pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Study & Careers Advisor

Ort
Utgår

2022-06-03

Ansök nu

Study & Careers Advisor

About this vacancy

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare. Tjänsten är på 50% med start i augusti 2022.

I ditt uppdrag som studie- och yrkesvägledare i grundskolan ingår att utveckla elevernas möjligheter till framtida studier och yrkesval.

Arbetsbeskrivning

Du skapar förutsättningar för eleverna att lära känna sig själva genom samtal om deras intressen, förmågor, studier och praktik.

Du delger information till elever och vårdnadshavare om olika val inom grundskolan som ligger till grund för framtida studie- och yrkesval.

Du anordnar studiebesök för elever på exempelvis arbetsplatser, gymnasie- och högskolor.

Du ingår i vårt elevhälsoteam och erbjuder motiverande vägledningssamtal för elever som behöver det

Du samordnar PRAO och tillsammans med vår Academic Coordinator och Biträdande Rektor, samt även lovskolor för våra elever. 

Du arbetar även nära våra lärare och skolans elevhälsa, med särskilt fokus på att motivera och vägleda eleverna inför framtida studier och yrkesval, samt är ett stöd till personal då det gäller studie- och yrkesvägledande insatser gällande hela skolans ansvar.

Du ser till att skolan följer lagar och förordningar vad gäller studie- och yrkesvägledning samt att vi som skola utvecklas i förhållande till samhällstrender och arbetsmarknadens förändringar med sikte på att förbereda och rusta våra elever inför framtiden. 

Tyngdpunkten i uppdraget är mot elever i årskurs 7–9, men innebär även att medverka kring studie- och yrkesvägledning för yngre elever i åk 4-6.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, och vara trygg med att använda IT i det dagliga arbetet. Du arbetar systematiskt och välplanerat, men kan vara flexibel när det behövs. För att lyckas i rollen behöver du vara en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa relationer. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt.

Tjänsten börjar den 8:e augusti eller enligt överenskommelse.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Dela detta jobb

Logga
Study & Careers Advisor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB