pedagogjobb.se

Studiehandledare i litauiska till Integrationsenheten, cirka 70%

Företag Mjölby kommun
Ort
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

Studiehandledare i litauiska till Integrationsenheten, cirka 70%

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du bli en del av Integrationsenheten?

Integrationsenheten har hand om mottagning av nyanlända elever, modersmålsundervisning och studiehandledning i Mjölby kommun. Hos oss kommer du att tillhöra en personalgrupp som idag består av cirka 20 pedagoger, där de flesta arbetar som både modersmålslärare och studiehandledare. Integrationsenheten arbetar för att ge flerspråkiga elever goda förutsättningar att lyckas i skolan och med framtida mål.

Arbetsuppgifter

Studiehandledning rymmer flera aspekter t ex språklig medvetenhet kring skillnader mellan svenska och modersmålet samt kulturella faktorer i undervisningen. Målet är att eleven på ett bra sätt ska tillgodogöra sig arbetet i skolan och samtidigt utveckla sin flerspråkiga identitet och kompetens. Arbetet ska ske i sådana former att elevernas personliga utveckling främjas och deras självkänsla stärks. Stöd kan ske på en eller flera förskolor/skolor. Studiehandledare ger handledning på modersmålet i andra ämnen än ämnet modersmål. Studiehandledning utgår ifrån kurs eller ämnesplanerna för respektive ämne. Planera undervisningen tillsammans med undervisande lärare. Viss modersmålsundervisning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning eller motsvarande.

Erfarenhet av undervisning i svensk skola. Är förtrogen med svensk skola.

Behärska modersmålet och svenska. Ha en utvecklad språklig medvetenhet och pedagogiskt kunnig.

B-körkort är meriterande.

Du har förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden. Du uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ. Du har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till andra människors behov.

Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar och där du som studiehandledare gör skillnad för våra elever. Som studiehandledare ingår du i ett arbetslag med härliga kollegor. I rollen ges du möjlighet att utvecklas tillsammans med dina elever och med oss som arbetar på Integrationsenheten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid
Ciirka 70 %, uppehållsanställning

Tillträde: 2021-08-09

Tidsbegränsad till: 2021-12-31

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Karolina Hoff
Integrationsenhetschef
010-234 50 81
karolina.hoff@mjolby.se

Facklig företrädare

Kommunal väst sektion 5
010-234 57 64
vast.ost@kommunal.se

Dela detta jobb

Studiehandledare i litauiska till Integrationsenheten, cirka 70%

Mjölby kommun