pedagogjobb.se

En dag på jobbet  
Som studiecoach är din övergripande uppgift att, tillsammans med våra andra studiecoacher, stötta eleverna i att ta ansvar för sitt lärande, sin utbildning och sociala utveckling. Du arbetar med främjande av närvaro och studiemotivation, direkt med elever, enskilt eller i grupp, samt stöttar och handleder den övriga personalen i frågor som handlar om elevers studiemotivation och frånvaro. Studiecoachen arbetar också tätt med elevhälsan och samverkar med lärare, skolledning, vårdnadshavare och externa aktörer som t ex socialtjänst. Som studiecoach har du samtal med elever enskilt och i grupp, hjälper dem med strategier för bättre studieresultat, ansvarar för administration och uppföljning av närvaro och studieresultat. Du är en länk mellan skola och vårdnadshavare, samt mellan elev, vårdnadshavare, lärare och elevhälsoteam. Du lyssnar på eleven och är den som för fram, eller hjälper eleven att föra fram, elevens perspektiv. Studiecoachen ger eleven stöd i elevledda utvecklingssamtal. Studiecoachen har även en viktig uppgift i att vara synlig i skolans kafeteria, korridorer och på lektioner.  
Tjänsten är ett vikariat med start i mars och sträcker sig till att börja med till december 2020.

Vem är du?  
Krav:  
Vi söker dig som är kurator, socionom eller beteendevetare, alternativt har annan relevant högskoleutbildning inom socialt arbete. Du är duktig på att bygga relationer, har erfarenhet av och trivs med att arbeta med ungdomar. Du har ett lågaffektivt förhållningssätt och en tro på att alla kan lyckas. Du arbetar självständigt och samverkar på ett förtroendefullt sätt med elever, vårdnadshavare, kollegor och ledning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
Meriterande:  
Meriterande är kunskap om och erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola. Meriterande är även erfarenhet av framgångsrikt arbete med att främja skolnärvaro och motivation, samt utbildning i motiverande samtal.  
Personliga egenskaper:  
Du är positiv, flexibel och en duktig problemlösare. Du är lugn, strukturerad och självständig, men har också förmågan och viljan att arbeta i team.  

Vi erbjuder dig  
På Wendela Hebbegymnasiet får du möjligheten att ingå i ett professionellt team med elevhälsopersonal som arbetar innovativt mot skolans uppdrag. En del i detta är att vi nu gått över från att ha haft ett traditionellt mentorsuppdrag inom ramen för läraruppdraget till att anställa heltidsmentorer, så kallade studiecoacher. Du kommer att ingå i en grupp med studiecoacher i samarbete med grannskolan, Torekällgymnasiet, där två erfarna studiecoacher arbetar sedan tre år tillbaka.  
Som anställd i Södertälje kommun får du friskvårdspeng och har också möjlighet till semesterväxling.  

Välkommen till oss!  
Wendela Hebbegymnasiet är Södertäljes gymnasieskola för media, musik, bild och form, foto och film, dans, teater, design, teknik, spel och animation.  
Skolan har fräscha och välutrustade lokaler med glas och rymd – en skola för framtiden med närhet, ömsesidig respekt, kompetens och kreativitet. Inom våra karaktärsämnen samarbetar vi med högskolor, teatrar, tidningar, radio, tv, muséer och gallerier. Vi har också ett nära samarbete med Kulturskolan i Södertälje, som delar lokaler med oss. Lärarna i karaktärsämnena är pedagoger, men även praktiskt yrkesverksamma inom sina områden, som till exempel journalister, fotografer, musiker, bildkonstnärer, formgivare, designers, arkitekter, regissörer, dramatiker och manusförfattare.  
God struktur, ordning och tydlighet, i kombination med ett öppet, lustfyllt, kreativt och stimulerande klimat ger alla på skolan chans att vara med och påverka verksamhetens innehåll och form.  
Wendela Hebbegymnasiet delar ledning och administration med grannskolan, Torekällgymnasiet, aom är ett yrkesgymnasium. Skolorna delar även viss lärarpersonal, har gemensamma konferenser, samt gemensamma elevhälsomöten.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Logo

Studiecoach till Wendela Hebbegymnasiet

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb