pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Studie- och yrkesvägledare till Westerlundska gymnasiet, vikariat

Ort
Utgår

2022-09-27

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Westerlundska gymnasiet, vikariat

Om arbetsplatsen

Westerlundska gymnasiet har fördelarna från både den lilla och den stora gymnasieskolan. Hos oss erbjuds en stimulerande vardag i samlade studiemiljöer som andas studiero. Tack vare nära samarbete med studie- och yrkesvägledning, elevhälsa och pedagogiskt stöd har vi möjlighet att se och möta varje elevs enskilda behov.

Skickliga och entusiastiska pedagoger håller i undervisningen och vi har högre andel legitimerad personal än rikssnittet. Entreprenörskap är en viktig del i våra utbildningar vilket genom åren resulterat i flera priser och utmärkelser.

I vår skolrestaurang lagas god och nyttig mat, på plats i skolans kök. Varje dag serveras flera olika rätter och nybakat bröd direkt från ugnen. Vi ger goda möjligheter till kompetensutveckling och arbetar även med friskvård.

Westerlundska gymnasiet ligger placerad centralt i Enköping. I närheten av skolan går direktbussar till Uppsala och Västerås och på promenadavstånd ligger järnvägsstationen. Med tåg tar det 45 minuter till Stockholm och 15 minuter till Västerås.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår arbete med tre av våra nationella program: Samhällsvetenskapsprogrammet, Försäljning- och serviceprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
I arbetsuppgifterna ingår vägledning i grupp men framförallt med enskilda elever. Du ska kunna informera och vägleda om utbildningsval, yrkesmöjligheter och framtida arbetsmarkanad utifrån elevernas förutsättningar och önskemål. Du ska också kunna stimulera elevens intresse och nyfikenhet för kommande val och inriktningar under och efter gymnasietiden. Du delar vår vision om att varje elev ska ges möjlighet att utveckla sitt allra bästa jag inför den egna framtiden. På skolan arbetar vi aktivt med studieträning där studie- och yrkesvägledarna är en av alla professioner som stöttar elever i detta. Du kommer att ingå i ett arbetslag och blir en av fem vägledare som har en viktig roll på skolan och jobbar nära skolans ledning. Studievägledarna har stora möjligheter att forma sin verksamhet, både i det egna arbetet och tillsammans med gruppen.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har studie- och yrkesvägledarexamen eller är under utbildning till studie- och yrkesvägledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat med vägledning på gymnasium tidigare.
Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheterna i förändringar. Du talar välformulerat och engagerat i enskilda möten och i små och stora grupper. Du lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.
I ditt arbetssätt planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar. En del av arbetet är digitalt och sker i olika system och program som t.ex Edlevo, ProRenata och Teams. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är ett vikariat på drygt 6 månader.

Urvalsprocessen sker löpande under annonseringstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdag.
 

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-11-14

Tidsbegränsad till: 2023-06-16

Eller enligt överenskommelse.
75-95%

Ansökan

Referensnummer:   C87434

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Logga
Studie- och yrkesvägledare till Westerlundska gymnasiet, vikariat

Enköpings kommun - Utbildningsförvaltningen