pedagogjobb.se

Logo

Studie- och yrkesvägledare till Pershagenskolan

Ort
Utgår

2019-09-27

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Pershagenskolan

En dag på jobbet 
Nu har du en unik möjlighet att få jobba som Studie- och yrkesvägledare på Pershagenskolan. Vi erbjuder en tjänst där du har möjlighet att jobba med studie- och yrkesvägledning i ett brett perspektiv. Här arbetar vi tillsammans med skolans pedagoger utifrån Södertälje Kommuns strategidokument "Full fart mot framtiden" i ett F–9-perspektiv.  
 
Som SYV på Pershagenskolan ska du:  
- Informera och vägleda eleverna enskilt och i grupp  
- Vara till stöd för arbetslagen i deras studie- och yrkesvägledande arbete  
- Vara en resurs inom elevhälsan  
- Vara kontaktperson i studie- och yrkesvägledningsfrågor mot gymnasieskolan  
- Samarbete med kommunens övriga studie- och yrkesvägledare  
 
 
Vem är du?  
Krav: 
Du har högskoleutbildning för studie- och yrkesvägledare eller motsvarande och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.  
 
Meriterande: 
Tidigare erfarenhet av arbete som SYV inom grundskolan och goda kunskaper om skolans styrdokument. 
 
Personliga egenskaper: 
Vi söker dig som är driven i ditt arbete, både självständigt och i samarbete med andra. Samverkan är en viktig del i arbetet, både inom kommunens egna verksamheter samt i näringslivet. Du har förmåga att ta egna initiativ och driva aktiviteter mot uppsatta mål. Vi ser också att du är en strukturerad person som kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. 
 
 
Vi erbjuder dig  
En skola med studiemotiverade elever och hög andel legitimerade lärare.   
Friskvårdsbidrag.  
Pedagogisk lunch till ett subventionerat pris.  
 
 
Välkommen till oss!  
Pershagen ligger naturskönt vid havet strax utanför Södertäljes stadskärna. Det är lätt att ta sig hit både med bil och kommunala transportmedel (även med fjärrtåg).
 
Pershagenskolan är en F–9-skola med ca 500 elever och ca 60 medarbetare. Skolan är indelad i 4 pedagogiska arbetslag: F-klass och fritidshem, år 1–3, år 4–6 och år 7–9.
Vi har ett samarbete med Stockholms universitets, vilket betyder att vi tar emot många lärarstudenter som gör sin VFU här. Alla legitimerade lärare erbjuds handledarutbildning på 7,5 hp samt kontinuerlig fortbildning i handledarskap.   
 
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Studie- och yrkesvägledare till Pershagenskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret