pedagogjobb.se

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!ARBETSUPPGIFTER
Du erbjuder kvalificerad studie- och yrkesvägledning samt informerar om utbildningsmöjligheter. Du samverkar med Jobbcentrum, andra förvaltningar och övriga aktörer så som Arbetsförmedlingen. Du identifierar utbildningsbehov och utifrån dessa medverkar du i fortsatt planering av utbildning och uppföljning av resultaten. Du har förmåga och vilja att utveckla dina arbetsmetoder och att anpassa information utifrån målgruppens behov tillsammans med övrig personal på skolan. Visst arbete med antagning samt vård- och omsorgscollege förkommer också.
Du möter människor som befinner sig i olika situationer och som har olika utgångslägen. Din uppgift är att förse individen med rätt förutsättningar för att fatta beslut om framtida studie- och yrkesval, exempelvis praktisk arbetslivserfarenhet, kunskap om arbetslivet, studiebesök, utbildningsinformation och aktiviteter för att utveckla elevens självkännedom.

På årsbasis läser cirka 1 000 elever på Vuxenutbildningen. Utbildningen bedrivs kontinuerligt över året. Verksamheten bedrivs både i egen kommunal regi ( SFI, grundläggande och gymnasiala kurser) och via externa utbildningsanordnare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en studie- och yrkesvägledarexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av vuxenutbildning. Du har goda kunskaper i Office- paketet.
Särskild vikt kommer att läggas på att du har ett professionellt och empatiskt förhållningssätt för att kunna möta människor med olika behov och förutsättningar. Du har goda kunskaper i utbildningssystemet och om arbetsmarknaden. Du ska vara lösningsfokuserad, kunna arbeta strukturerat samt ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Arbetet kräver också att du är flexibel, självgående och initiativrik.
Som studie- och yrkesvägledare inom Vuxenutbildningen, har du en central roll i kommunens arbete med kompetensförsörjning, där dina kontaktytor sträcker sig internt såväl som externt.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekryteringen pågår under annonseringstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdag.


ÖVRIGT
Varmt välkommen med din ansökan!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Logga

Studie- och yrkesvägledare till Komvux i Enköping

Ort
Utgår

2020-10-10

Ansök nu

Dela detta jobb