pedagogjobb.se

Logga

Studie- och yrkesvägledare till Internationella Engelska skolan i Årsta

Ort
Utgår

2020-03-13

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Internationella Engelska skolan i Årsta

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 37 schools and around 26,800 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Studie och yrkesvägledare till Internationella Engelska skolan i Årsta.

Vill du jobba i en internationell miljö med tydlig pedagogisk vision? Vill du dela med dig av din kunskap? Är du engagerad och vill vara med och utveckla vår skola i Årsta?

IES Årsta startade i augusti 2017 och växer och utvecklas för varje läsår med nya elever och lärare. Inför skolstarten i augusti 2020 kommer vi att ha totalt ca 750 elever i årskurs 4-9. Vi är en skola med en tydlig struktur som möjliggör för lärare att fokusera på att undervisa och där eleverna vet vad som förväntas av dem. Vår värdegrund utgår från att vi tror på elevernas förmåga och potential och vi sätter lärande och kunskap i första rummet. Eleverna lär sig att ta ett personligt ansvar för sin egen utveckling och skolans miljö och att respektera sina skolkamrater, lärare och sig själva.

I takt med att skolan utvecklas söker vi också ny personal och fler lärare. Vi har under våra två första skolår fått mycket fina utvärderingar i undersökningar som föräldrar, elever och personal svarat på. Vi är en internationell skola som följer den svenska läroplanen och undervisningen bedrivs både på svenska och på engelska. IES är unikt med den breda kompetens våra internationella och svenska lärare tillsammans utgör. Erfarenhet och utbildning från hela världen möts för att skapa den bästa lärmiljön för våra elever.

Uppdraget som SYV innebär vägledning i grupp och med enskilda elever. Att informera och vägleda om gymnasieutbildning, framtida arbetsmarknad samt stimulera elevernas intresse och nyfikenhet för kommande val och inriktningar. Som SYV är du en del av skolans elevvårdsteam. Du kommer även att bedriva lektioner i livskunskap med de äldre eleverna på skolan samt ansvara för PRAO.

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen. Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet från arbete med barn och ungdomar. Vi söker lagspelare som är villiga att göra vad som behövs för våra elevers bästa. Självklart så behärskar du engelska i både tal och skrift och uppskattar att arbeta i en internationell miljö. IES är stolt över sina medarbetare och har tagit fram en metod för att skapa en lugn och trygg skolmiljö. Detta gör att våra lärare får mer tid till att dela sin kunskap, både med elever och kollegor. Din egen undervisning som lärare från Sverige sker på svenska men kollegor emellan talar vi engelska. Internationella engelska skolan är en av Sveriges största skolaktörer på grundskolenivå med 36 skolor och cirka 24 000 elever från hela landet. IES har vuxit stadigt och med bibehållen kvalitet sedan 1993.

För mer information om vår skola , vänligen se www.arsta.engelska.se

Vi ser fram emot din ansökan vilken du sänder till recruitment.arsta@engelska.se. Rekrytering sker löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Märk din ansökan med “SYV”.

Dela detta jobb

Logga
Studie- och yrkesvägledare till Internationella Engelska skolan i Årsta

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB