pedagogjobb.se

Logga

Studie- och yrkesvägledare till IES Halmstad

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till IES Halmstad

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 37 schools and around 26,800 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Internationella Engelska Skolan Halmstad söker studie- och yrkesvägledare

IES Halmstad är en populär friskola för elever i årskurs 4-9, med fokus på att behärska det engelska språket, höga akademiska förväntningar och en trygg och ordnad skolmiljö. Skolan ligger centralt utmed Nissan i Örjanskolans gamla lokaler och följer den svenska läroplanen med undervisning på både svenska och engelska.

Arbetsbeskrivning

I ditt uppdrag som studie- och yrkesvägledare i grundskolan ingår att utveckla elevernas möjligheter till framtida studier och yrkesval. Du skapar förutsättningar för eleverna att lära känna sig själva genom samtal om deras intressen, förmågor, studier och praktik. Du delger information till elever och vårdnadshavare om olika val inom grundskolan som ligger till grund för framtida studie- och yrkesval. Du har motiverande vägledningssamtal och samordnar praktik och lovskolor för våra elever. 

Du arbetar även nära våra lärare och skolans elevhälsa, med särskilt fokus på att motivera och vägleda eleverna inför framtida studier och yrkesval, samt är ett stöd till personal då det gäller studie- och yrkesvägledande insatser gällande hela skolans ansvar. Du ser till att skolan följer lagar och förordningar vad gäller studie- och yrkesvägledning samt att vi som skola utvecklas i förhållande till samhällstrender och arbetsmarknadens förändringar med sikte på att förbereda och rusta våra elever inför framtiden. 

Tyngdpunkten i uppdraget är mot elever i årskurs 7–9, men innebär även att medverka kring studie- och yrkesvägledning för yngre elever i årskurs 4–6. Positionen är en heltidstjänst, och i uppdraget ingår också att vara vikarie på ca 40 % av din arbetstid på skolan. Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, och vara trygg med att använda IT i det dagliga arbetet. Du arbetar systematiskt och välplanerat, men kan vara flexibel när det behövs. För att lyckas i rollen behöver du vara en förtroendeingivande person som har lätt för att skapa relationer. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning 6 månader) med start 3/8 eller enligt överenskommelse. Omfattning 100 %.

Varför du ska söka tjänsten

Tjänsten är en spännande chans att arbeta i en stimulerande och internationell miljö. Rekryteringen sker löpande för denna tjänst, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Ansök därför så snart som möjligt via halmstad.engelska.se/about-our-school/careers.

Kontaktpersoner

Tomas Andreasson, rektor

073-661 98 60, tomas.andreasson.halmstad@engelska.se

Josefin Åhlin, facklig representant

072-853 14 51, josefin.ahlin.halmstad@engelska.se

Dela detta jobb

Logga
Studie- och yrkesvägledare till IES Halmstad

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB