pedagogjobb.se

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Dalhemsskolan är en lugn och omtänksam skola, med härlig stämning och välutbildade lärare. På skolan går drygt 400 elever i åk F-9.

Nära till kunskap - Dalhemsskolan är skolan för dig som vill ha nära till kunskap. Hos har eleverna alltid nära till sina lärare, eftersom vi finns hos våra elever under hela skoldagen. Vi har höga förväntningar på våra elever och våra kollegor.

En lugn skola nära dig - Vår skola ligger i nära och natursköna miljöer. Hit är det enkelt att gå, cykla eller åka buss.

Våra elever och lärare trivs - Vi är en omtänksam skola, där elever och lärare trivs. Våra elever har studiero på lektionerna och lär även på rasten genom våra planerade rastaktiviteter. Det stärker också vår gemenskap och skapar förutsättningar för varje elev att bli sitt bästa jag.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som har höga förväntningar på våra elevers kunskaper och värdegrund. Du som söker är en driven person med positivt förhållningssätt och delar våra värderingar. Du har en god kommunikativ förmåga, är tydlig i ditt ledarskap och har lätt för samarbete. I ditt vardagliga arbete har du också förmåga att skapa tillitsfulla relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor.

Inom ramen för ditt uppdrag kommer du att arbeta med våra elever och förbereda dem inför övergången till arbetslivet och fortsatta studier, där ett första steg är att vägleda för ett väl övervägt gymnasieval. I ditt uppdrag kommer du bland annat utföra följande:
- Hålla professionella vägledningssamtal enskilt eller i grupp.
- Hålla information i klass och till vårdnadshavare.
- Samverka med övriga professioner i Elevhälsan.
- Samverka med utbildningssamordnare.
- Samverka med näringslivet.
- Arbeta med vägledning såväl i snäv som vid bemärkelse, och då även tillsammans med skolans övriga personal.

Du kommer att arbeta med studie- och yrkesvägledning utifrån Skollagen och rådande styrdokument.

Tjänsten som studie- och yrkesvägledare är på 50 % men går att kombinera med annan tjänst på skolan.

KVALIFIKATIONER
Du har en studie- och yrkesvägledarexamen.

Du har erfarenhet av att ha arbetat som studie- och yrkesvägledare inom skola.

Du har goda IT-kunskaper.

Studie- och yrkesvägledare till Dalhemsskolan

Ort
Utgår

2020-01-31

Ansök nu

Dela detta jobb