pedagogjobb.se

Studie- och yrkesvägledare till Centrum för vuxenutbildning

Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Centrum för vuxenutbildning

Om arbetsplatsen

Centrum för vuxenutbildning är en enhet som utgör ett nav för vuxenutbildningen i Linköpings kommun. Enheten samlar vuxenutbildningens kommunövergripande funktioner och myndighetsutövning. Det är en sammanhållen organisation för vuxenutbildning som ger förutsättningar för effektiv ledning, styrning och verksamhetsuppföljning. Centrum för vuxenutbildning leds av en enhetschef och en rektor.

Enheten har flera uppdrag så som all antagning till vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning, kvalitetsuppföljning, kommunikation, information och uppsökande verksamhet, stöd inom vuxenutbildningen, verksamhetsuppföljning och utvärdering av den auktoriserade vuxenutbildningen.

Centrum för vuxenutbildnings verksamhet befinner sig i en utvecklingsfas och den ska leda till bättre förutsättningar att möta de nya krav och förväntningar som ställs på vuxenutbildningen idag.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team som består av sju studie- och yrkesvägledare som är knutna till den centrala studie- och yrkesvägledningen på Centrum för vuxenutbildning(CFV). Du arbetar enskilt eller tillsammans med de andra yrkeskategorierna. Uppdraget innefattar att vägleda vuxna inför studier inom den kommunala vuxenutbildningen. Detta görs genom enskilda samtal, förbokade och drop in tider i vår öppna verksamhet men även genom e-vägledning. Du kommer också att arbeta med uppföljning av elever, individuella studieplaner, dokumentation, informationer för grupper, utvecklingsarbete,  omvärldsbevakning samt andra arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Eftersom CFV har fått nya uppdrag utökas syv- gruppen från fem till sju studie- och yrkesvägledare.   

Vi befinner oss i ett läge där vi utvecklar vuxenutbildningen genom flexibilitet, individanpassning och digitala verktyg för att möta våra olika målgruppers behov. De som läser inom vuxenutbildningen är både de som behöver en flexibel e-vägledning och målgruppen lågutbildade som är i behov av mer stöd och hjälp.

Vi har även fått i uppdrag att i samverkan med andra aktörer skapa förutsättningar för den enskilde individen att ges möjlighet till en långsiktig hållbar egenförsörjning, där rätt val av utbildning är en viktig del av helheten för att lyckas. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarutbildning. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med vuxenutbildning. Du är väl förtrogen med svenska utbildningssystemet samt kompetenskraven och behoven för olika yrken på den svenska arbetsmarknaden. Du har erfarenhet att arbeta i en politisk styrd organisation då vi arbetar systematiskt och resultatinriktat efter bildningsnämndens mål. Det är även meriterande med kunskaper inom IT-baserad teknik och digitala vägledningsverktyg. Vi ser gärna att du vill driva olika utvecklingsfrågor inom ditt yrkesområde och att aktivt bidra till uppbyggnaden av vår nya enhet.   

Du är självgående och van att driva arbetet självständigt men även tillsammans med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i team. Genom ett medvetet förhållningssätt skapar du trygghet, förtroende och goda relationer.

Du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor, lyssnar in och skapar förståelse samtidigt som du agerar och är flexibel vid förändringar. Du kommer att komma i kontakt med många människor på olika arenor och det är av stor vikt att du uppvisar personlig mognad och har förmågan att skilja på det professionella och det privata.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Intervjuer för tjänsten är planerade under v. 37 - 2021. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7285

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare till Centrum för vuxenutbildning

Linköpings kommun