pedagogjobb.se

Logo

Studie- och yrkesvägledare till Björkhagsskolan i Hofors

Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till Björkhagsskolan i Hofors

Hofors är en liten kommun med stora möjligheter. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Här hittar du idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten och här finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig.

Gemensamt arbetar Hofors kommuns medarbetare efter värdegrunden respekt, professionalism och ansvar.

Hofors Kommun satsar aktivt på förskola, skola och fritidshem. Huvudmålet är att förbättra resultaten och att tända ett livslångt lärande.

Bland framgångsfaktorerna märks kollegialt lärande, personalcoachning och god tillgång på studiehandledare på modersmål. Alla nyanställda och vikarier inom förskola/skola får delta i introduktionsprogram.

En omfattande satsning på IKT pågår, vilket bland annat innebär att alla elever får tillgång till en egen surfplatta. Kommunen deltar också i olika utvecklingsprojekt inom förskolan och i matematiklyftet, läslyftet och lågstadielyftet. I kommunen finns även partnerförskolor inom lärarutbildningen.

Välkommen att bidra till fortsatt utveckling med din entusiasm, din erfarenhet och din kompetens!

Björkhagsskolan är en enhet som idag består av gymnasieskola med Introduktionsprogrammet samt vuxenutbildning med SFI, Grundläggande vux, Gymnasievux samt Verkstadsutbildning och Elutbildning inom yrkesvux. Från ht-18 utökas också yrkesvux med Barn- och Fritid. Skolan består av sammanlagt ca 260 elever och 30 personal.

ARBETSUPPGIFTER
Då vår ordinarie Studie- och yrkesvägledare går på föräldraledighet söker vi en ersättare under dennes ledighet. Vi söker en engagerad Studie- och yrkesvägledare som vill arbeta med oss för att vägleda och informera elever på Introduktionsprogrammet på gymnasiet samt Komvux, för att stödja val av studier och yrken. Arbetet innebär mycket kontakt med elever genom individuella samtal och samtal i grupp. Du har även mycket kontakt med elever och presumtiva elever via telefon, e-post och besök.

Din arbetsplats kommer att vara i Björkhagsskolans huvudbyggnad i nära anslutning till övrig administrativ personal på skolan. I din roll som SYV sitter du med i kommunens DUA-grupp och är också en viktig part i vuxenutbildningens olika insatser i samverkan med AMI och Arbetsförmedlingen för att informera och motivera människor till studier. Hos oss möter du många olika människor med olika förutsättningar och behov av Studie- och yrkesvägledning.

I tjänsten ingår även administrativa arbetsuppgifter som att registrera kurser och betyg, redovisa antal studerande inom yrkesvux och tillsammans med rektor sammanställa och redovisa statsbidrag för yrkesvux. Du kommer även att ha rollen som administratör för samhällsorientering för nyanlända invandrare i Hofors kommun.

KVALIFIKATIONER
Studie- och yrkesvägledarutbildning, alternativt annan utbildning som kan bedömas som relevant för tjänsten. Kunskap i att arbeta med digitala verktyg och Officepaketet är också viktigt.

Personliga egenskaper:
Du kommer samverka med flera olika professioner och därför är det viktigt med god samarbetsförmåga, att du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och att du är lyhörd i ditt bemötande gentemot andra. Engagemang, ansvarstagande, flexibilitet och drivkraft är också viktiga egenskaper för att kunna bidra till skolans verksamhetsutveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskvärt är om du också:
- Har intresse för samhälls- och utbidningsfrågor, arbetsmarknad, integration och sociala frågor.

- Har erfarenhet av elevadministrativt system

ÖVRIGT
OBS! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hofors kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via offentliga jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
Studie- och yrkesvägledare till Björkhagsskolan i Hofors

Hofors Kommun, Barn och utbildning