pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Studie- och yrkesvägledare till åk 6-9 Trojenborgsskolan

Företag Mjölby kommun
Ort
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare till åk 6-9 Trojenborgsskolan

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 28 000 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara en del av en skola där undervisning och eleven står i centrum?

Trojenborgsskolan är en 6-9 skola som ligger i det gemytliga området Skänninge en bit utanför centrala Mjölby. Skänninge erbjuder god kommunikation utifrån pendelstation och bussförbindelse. På Trojenborgsskolan går ca. 250 elever fördelat på 11 klasser. I personalgruppen finns en bred erfarenhet och kompetens och det är enkelt att komma in i gemenskapen som ny kollega. Trojenborgsskolan har tidigare ingått i samarbete med Skolverket utifrån samverkan för bästa skola och arbetar i både ämneslag och arbetslag utifrån ett gemensamt lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Som studie- och yrkesvägledare på Trojenborgsskolan ingår du i skolans elevhälsoteam och arbetar utifrån din profession och dina perspektiv och bidrar på det sättet till helhelheten för eleven.

Du ansvarar för att organisera prao för våra elever i åk 8 under två veckor varje läsår samt gymnasievalet för våra elever i åk 9.

Du bidrar till elevernas motivation genom att arbeta mot alla årskurser i syfte att skapa uppfattning för vilka olika yrken och utbildningar som finns i samhället och skapa en förståelse för hur vägarna dit kan se ut. Som studie- och yrkesvägledare i Mjölby kommun ingår du i ett nätverk tillsammans med studie- och yrkesvägledare på andra grundskolor och gymnasieskolor som sammanträder regelbundet.

I tjänsten ingår även att ta ett kommunansvar i samordning av Prao. Det innebär att ta ett övergripande ansvar att utveckla praoverksamheten och att stödja i det praktiska förfarandet. Det innebär exempelvis att skapa och underhålla kontakter mellan skolorna och näringsliv inom kommunen och angränsande kommuner samt övriga förvaltningar inom kommunen.

KVALIFIKATIONER
Du har genomgått utbildning till studie- och yrkesvägledare eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig.

Du har förmågan att både självständigt och tillsammans med andra fatta snabba och tydliga beslut. Du har en god initiativförmåga.

Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både internt och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har förmågan att tala tydligt samt utstrålar trovärdighet och självförtroende. Du har förmågan att hålla presentationer, föreläsningar och utbildningar och anpassa dessa efter målgruppens behov och återkoppling.

Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter.

Vi erbjuder en arbetsplats där du kan utvecklas och stimuleras i ditt uppdrag och att ingå i en gemenskap där vi arbetar och lär tillsammans.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare till åk 6-9 Trojenborgsskolan

Mjölby kommun