pedagogjobb.se

Vill du vara med och inspirera till ett lustfyllt lärande och vägleda våra elever mot sina framtida drömmar? Välkommen till oss på Ljungarumsskolan!

Ditt nya jobb
I ditt uppdrag som studie- och yrkesvägledare ingår att utveckla elevernas möjligheter till framtida studier och yrkesval. Du ska entusiasmera och stimulera eleverna till att hantera valsituationer och vidga elevernas perspektiv genom att utmana dem i deras föreställningar om framtiden.
Dina arbetsuppgifter:

  • Ansvar för vägledningsarbetet för eleverna på skolan vad gäller elevernas gymnasieval/yrkesval.
  • Motiverande samtal med elever
  • Gymnasieinformation till elever och vårdnadshavare
  • Förbereda, genomföra och följa upp elevernas PRAO i samarbete med lärarna.
  • Ansvara för syv-planen på skolan där personalen ska få stöd i arbetet med att hjälpa eleverna få god självkännedom och framtidsinsikter.
  • Delta i arbetslagens möten samt på möten med skolans elevhälsoteam.
  • Hålla dig uppdaterad om gymnasiet, gymnasievalet och SYV-uppdraget.

Välkommen till Ljungarumsskolan 7-9
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 440 elever fördelat på tre årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i trygghetens och hälsans tecken.

Din kompetens
Du är behörig studie- och yrkesvägledare och du har förmåga att se olika elevers behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få dem att växa och utvecklas. Du arbetar självständigt inom riktlinjer och praxis. Du har god samarbetsförmåga och kommer att samarbeta med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, externa samarbetspartners samt andra studie och yrkesvägledare inom Jönköpings kommun. Arbetet kräver ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom och en positiv elevsyn.  

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut.

Vill du veta mer?
Rektor Jon Borka, 036-10 61 14
Bitr. rektor Malin Haag 036-10 61 20
Skolans expedition, 036-10 61 12
Lärarnas Riksförbund Jonas Rosander, 036-10 79 02
Lärarförbundet Emma Lundberg, 036- 10 61 22

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Studie och yrkesvägledare, som vägleder våra framtida världsmedborgare

Ort
Utgår

2020-10-25

Ansök nu

Dela detta jobb