pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Studie- och yrkesvägledare, Ronnaskolan

Ort
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare, Ronnaskolan

Vår studie- och yrkesvägledare ska på föräldraledighet. Är du den som vill axla rollen som SYV på Ronnaskolan och därmed får möjligheten att bidra till våra elvers framtid. 

En dag på jobbet

Vi på Ronnaskolan arbetar utifrån att studie- och yrkesvägledning är hela skolans ansvar. Södertälje kommun arbetar mot en likvärdig och kompensatorisk vägledning och där SYV - hela skolans ansvar är viktig, Ronnaskolan är en del av detta arbete. På Ronnaskolan har vi under några år arbetat med SYV - hela skolans ansvar, utifrån strategidokument "Full fart mot framtiden" och vårt årshjul. Din uppgift blir att fortsätta på inslagen väg och bidra till fortsatt utveckling av studie och yrkesvägledningen på Ronnaskolan och i kommunens SYV-nätverket. På Ronnaskolan jobbar vi tillsammans. Här är din roll att inspirera och stödja lärare i det arbete som sker i klassrummet.

Det viktigaste arbetet är givetvis med våra elever. Din roll blir att genom vägledning i vid och snäv bemärkelse motivera våra elever mot ökad måluppfyllelse samt genom självkännedom och kunskap om alternativa möjligheter leda eleverna till att ta stora och viktiga beslut inför framtiden. Målet är att våra elever i åk 9 ska kunna göra välgrundade gymnasieval. Ditt verktyg blir att ha enskilda vägledningssamtal, gruppsamtal och/eller klassamtal. Du är givetvis en viktig kugge i skolans elevhälsoarbete, där du främst arbetar med förebyggande och främjande insatser för att eleven ska lyckas. En del av det förebyggande, främjande arbetet handlar om närvaro/frånvaro. I det arbetet ingår att kartlägga och presentera en helhetsbild kring frånvaron för elevhälsoteamet för att tillsammans möta upp de behov som finns på skolan. 

På Ronnaskolan ser vi relationsskapande som en grund till allt arbete på skolan. För att passa in behöver du tycka att det är viktigt samt ha lätt för att skapa goda relationer. Du behöver vara strukturerad, arbeta systematiskt och kontinuerligt följa upp elevers skolsituation samt bidra med ett SYV-perspektiv till elevers skolutveckling, högre måluppfyllelse samt en god närvaro. 


Vem är du? 

Krav: 
- Studie- och yrkesvägledarexamen, och eller lång erfarenhet av yrket. 

Meriterande:
- Du har erfarenhet av coachande arbete med ungdomar och/eller kunskap kring funktionsvariationer
- Du har erfarenhet av elevhälsoarbete
- Du har erfarenhet av att undervisa i grundskolan.
- Du är utbildad studie- och yrkesvägledare 

Personliga egenskaper:
- Du är strukturerad, engagerad och positivt inställd till arbete med ungdomar.
- Du, liksom vi, ser styrkan i samarbete och arbetar gärna i team utifrån det bästa för barnen. 


Vi erbjuder dig 

På Ronnaskolan är du ensam i din roll som SYV men både skolledning, stormentorer och lärare är viktiga kollegor till dig, likväl kurator och skolsköterska inom ramen för elevhälsoarbetet. Du kommer att ingå i ett SYV-nätverk tillsammans med alla studie- och yrkesvägledare i grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen där du får möjlighet till extra stöttning. Dessutom finns kommunens SYV-samordnare alltid som ett stöd i ditt arbetet. För mig som rektor är studie och yrkesvägledning viktigt och jag vet att vägledning gör skillnad. Hos oss möter du en personalgrupp med en hög grad av kompetens, vetgiriga elever och en verksamhetsnära skolledning. Vi arbetar tillsammans för våra elevers bästa.


Välkommen till oss!  

Ronnaskolan är en F–9-skola med ca 700 elever, och är en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Vi verkar i en mångkulturell miljö, och har förmånen att få arbeta med människor från många olika länder, vilket ger skolan en enorm dynamik. Mötet mellan olika individer berikar till utveckling. Genom samtal skapas en positiv förväntan och nyfikenhet för alla människors olikheter och individens förutsättningar. Våra elever är ambitiösa och intresserade och våra lärare skickliga, engagerade och hängivna.

Trygghet, relationer och kreativa lärandemiljöer anser vi är förutsättningar för elevernas utveckling och lärande. Det är viktigt att varje elev på Ronnaskolan ska känna sig sedd och respektfullt bemött utifrån sina egna unika förutsättningar. I deras lärande ska fokus ska ligga elevernas styrkor och vi arbetar på ett främjande och förebyggande sätt för att ge dem de förutsättningar de behöver för en lyckad skolgång. Som stöd har vi ett drivet EHT-team som strävar efter att ge det stöttning och den hjälp som behövs på såväl individ- som gruppnivå. Vårt EHT-team består av två specialpedagoger, två skolsköterskor, en kurator, en SYV och två stormentorer samt ledningen; tre biträdande rektorer samt rektor som alla arbetar på skolan på heltid. Till vårt förfogande och stöd har vi även en skolpyskolog och skolläkare.

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
Studie- och yrkesvägledare, Ronnaskolan

Södertälje kommun – Utbildningskontoret