pedagogjobb.se

En dag på jobbet 
Som studie- och yrkesvägledare är du den som har huvudansvaret för att vägleda skolans elever på Individuella alternativ, IA. Vanliga frågor kan bland annat handla om gymnasiala studier på nationella program, folkhögskola och Komvux samt skolpraktik och arbete. Många samtal kring detta sker i möte med elev och vårdnadshavare där ofta allmänna framtidsfrågor diskuteras. Du ansvarar för att hitta praktikplatser och följa upp arbetet med befintliga platser.

Du jobbar administrativt i elevregistreringssystemet med antagningen av nya elever, både in - utskrivning till skolan och i grupper. En viktig del i uppdraget är att bevaka och följa upp elevernas studieplaner.
I vissa elevärenden kan du som SYV behöva använda dig av ett brett kontaktnät där du behöver samverka med elev och andra myndigheter.
Du är en del av elevhälsoteamet, EHT, tillsammans med rektor, kurator, specialpedagog och skolsköterska. Utifrån detta arbete i EHT jobbar du med elever som behöver extra stöd eller information gällande sina studier.

Vem är du?  
Du är van vid att jobba självständigt och har initiativförmåga och kreativitet för att utveckla din roll som studie- och yrkesvägledare. I jobbet behövs även en hög social kompetens och förmåga att samarbeta och planera tillsammans med övrig personal. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba som SYV på en stor gymnasieskola. Meriterande är att ha erfarenhet av att vägleda ungdomar med särskilda behov.
Du är van att jobba med digitala verktyg plus elevregistreringssystem. Strukturerad och ordningsam är två viktiga egenskaper som krävs vid arbetet med elevernas individuella studieplan. Krav är att du har en utbildning på högskola eller universitet inom studie-och yrkesvägledning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi erbjuder dig  
Tjänsten är tänkt att börja i augusti 2020 eller enligt överenskommelse. 
Vi jobbar aktivt med att alla medarbetare skall ha bra arbetsmiljö och hälsa. Kommunen erbjuder därför alla anställda på 3 000:-/år i friskvårdsbidrag.  

Välkommen till oss 
Täljegymnasiet ligger centralt i Södertälje mitt emot sjukhuset. Lektions och laborationssalarna är moderna och alla är utrustade med projektorer. Skolan kommer till hösten att ha 680 elever fördelade på samhällsvetenskapliga programmet, naturvetenskapliga programmet, teknikprogrammet, ekonomiprogrammet, IB och individuellt alternativ. Skolan har nationell idrottsutbildning i ishockey, innebandy, fotboll och basket. Vi har även lokal idrottsutbildning i vollyboll.  På skolan finns 61 medarbetare.  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Logo

Studie- och yrkesvägledare IA Täljegymnasiet

Ansök nu

Dela detta jobb