pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Studie- och yrkesvägledare - ansvar Skola- och arbetslivsfrågor

Ort
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare - ansvar Skola- och arbetslivsfrågor

Gislaveds Gymnasium

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Tjänsten som studie- och yrkesvägledare, med särskilt ansvar för skola- och arbetslivsfrågor (SKAL), är en tjänst där fokus ligger i att driva en systematisk utveckling av samverkan mellan skolklasser på grundskolan och arbetsgivare i Gislaveds kommun. 

Elever i Gislaveds kommun ska förberedas väl för ett arbetsliv i en föränderlig värld och motiveras till lärande under sin skoltid genom att arbetslivet finns med som naturliga och berikande inslag i
undervisningen. Detta ska ge eleverna en stark valkompetens och kunskaper om vilka möjligheter som finns till utbildning och arbete men även en stark självkänsla och framtidstro.
I Gislaved har vi en gemensam SYV-organisation. Vi är placerade på olika skolor och har en gemensam chef. I SYV-organisationen ingår det sex personer och vi har ett bra och nära samarbete med gemensamma möten. 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att fortsätta bygga, implementera och upprätthålla samverkan mellan de olika skolenheterna och arbetsgivarna, där det idag finns etablerade kontakter. Du kommer vara ansvarig för att skapa, delta och underhålla många nätverk kopplade till skola och arbetsgivare. Dina uppgifter kommer även bestå av att omvärldsbevaka och kvalitetssäkra processerna inom uppdraget för samverkan skola-arbetsliv.

Utöver samarbete med skola och arbetsgivare, kommer du arbeta nära studie- och yrkesvägledare samt näringslivsutvecklare i Gislaveds kommun. Du kommer ta fram informationsmaterial, skriva rapporter, genomföra workshops, presentera arbetet i olika forum samt redogöra för arbetets gång. I uppdraget ingår också faktisk studie- och yrkesvägledning i de olika utbildningsstegen, var och i vilken omfattning sker i dialog med samordnad studie- och yrkesvägledare men 50% av tjänsten är studie- och yrkesvägledning på gymnasiets introduktionsprogram.

Kvalifikationer

Du är utbildad studie- och yrkesvägledare, eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren anser motsvarar kravbilden och har förmåga att arbeta processinriktat mot tydliga mål. Det är viktigt att du har förståelse för offentlig verksamhet, skolans samt arbetslivets förutsättningar. Du kan med enkelhet ta till dig olika styrdokument och använda dem som vägledning i ditt arbete. I ditt arbete är du drivande, strategisk och inger förtroende. Du är bra på att motivera människor, har en social och empatisk förmåga

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan! 

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Studie- och yrkesvägledare - ansvar Skola- och arbetslivsfrågor

Gislaveds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen