pedagogjobb.se

Studie- och yrkesvägledare

Ort
Utgår

2020-07-05

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Kom till oss och skapa lärglädje!

Välkommen till oss
Gränna skolområde består av Ribbaskolan F-9 i Gränna och Kumlabyskolan F-6 på Visingsö. Här arbetar totalt 75 personer och 570 elever i åldrarna 6-16 år har sin skolgång hos oss. Våra skolor erbjuder fina, fräscha och ändamålsenliga lokaler och vi finns i en vacker och inspirerande miljö vid Vättern. Alla som arbetar på Gränna skolområde arbetar för elevens bästa. En positiv och trygg lärmiljö är viktig för oss och vi verkar tillsammans för en skola där vi för pedagogiska diskussioner och utvecklande samtal. Personalens kompetens och engagemang märks tydligt i det dagliga arbetet och när vi nu utvecklar skolan vidare. Vi strävar efter att vara en skola som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Ditt nya jobb
Du ansvarar för vägledningsarbetet för eleverna på skolan vad gäller gymnasieval/yrkesval samt elevernas PRAO. Du deltar också i arbetslagens möten samt på möten med skolans elevhälsoteam. Vi söker dig som vill arbeta som studie- och yrkesvägledare på en skola som är på väg framåt. I din roll som studie- och yrkesvägledare kommer du att ha kontakt och samarbete med elever, vårdnadshavare, lärare, skolledning, övrig skolpersonal, samt externa samarbetspartners. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt inom riktlinjer och praxis.

Din kompetens
Du är behörig studie- och yrkesvägledare och du har förmåga att se olika elevers behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få dem att växa och utvecklas. Arbetet kräver därför ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och en positiv elevsyn.  Du samarbetar med andra studie och yrkesvägledare inom Jönköpings kommun.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Sök redan idag, vi är nyfiken på vår nya kollega. Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Kontakta Pär Palmgren, rektor tfn. 036-10 66 60

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Ribbaskolan i Gränna
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100%
Tillträdesdag    2020-08-11
Sista ansökningsdag    2020-07-05
Referensnr    20-60-1474
Publicerad    2020-06-18

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare

Jönköpings kommun