pedagogjobb.se

Utbildnings- och Jobbcenter Vuxenutbildningen

Vårt mål är att vi hela tiden ska jobba mot att den enskilde individen ska beredas möjlighet till en långsiktig hållbar egenförsörjning, där utbildning och initialt rätt val av utbildning är en viktig del av helheten för att lyckas. Den centrala vägledningen inom vuxenutbildningen tillhör arbetsmarknadsförvaltningen, en förvaltning med framtidstankar och ambitioner där vi deltar i flera utvecklingsprojekt.

Vuxenutbildningen finns på Utbildnings- och jobbcenter Kungsgatan, Boland samt i Gottsunda. På Kungsgatan finns central vägledning för vuxna, antagning, SFI-mottagning, prövning och nivåtest. Den centrala vägledningen finns även representerad på Utbildnings- och Jobbcenter i Gottsunda. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare till den centrala vägledningen.

Läs mer här (https://utbildningsochjobbcenter.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Det är i dagsläget åtta studie- och yrkesvägledare knutna till den centrala vägledningen. Vårt främsta uppdrag handlar om att vägleda vuxna inför yrkes- och studieval, vilket görs främst i enskilda samtal, men även i uppsökande verksamhet och genom e-vägledning som telefon, mejl och chatt.
Du kommer att arbeta mot vuxenutbildningens alla delar. Dokumentation och uppföljning är en del av det dagliga arbetet. Vi samarbetar tätt med olika myndigheter, förvaltningar inom kommunen samt med våra systeravdelningar inom förvaltningen, därför är en förutsättning att du håller dig uppdaterad kring arbetsmarknad och kompetensförsörjningsbehov. Många av våra besökare kommer från andra kulturer med blandade utbildningsbakgrunder och olika förutsättningar. Du kommer också att samverka med studie- och yrkesvägledare som finns hos våra utbildningsanordnare.
Då den centrala vägledningen även är representerad vissa dagar på Utbildnings- och Jobbcenter i Gottsunda kan del av arbetsveckan även förläggas där.


Din bakgrund
Vi söker dig som har universitetsutbildning från Studie- och yrkesvägledarprogrammet. Har du andra relevanta kurser, ex fortbildning inom yrket så är det meriterande. Vidare så har du erfarenhet av arbete mot skolans gymnasie- och/eller vuxenutbildning. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av utvecklingsarbete, av projektarbete och/eller av E-vägledning. Arbetet kräver att du har kunskaper i engelska och datorvana. Ett extra plus är om du har kunskaper i övriga språk.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar, du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har även en stor samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Nina Lindquist, enhetschef vägledning vuxenutbildning Utbildnings- och Jobbcenter 018-727 6494 (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#)
Lisa Perttu, samordnare vägledning vuxenutbildning, Utbildnings- och Jobbcenter 018-727 2521 (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#)

Facklig företrädare:
Vision Anna Modin, 018-727 21 16
Lärarnas riksförbund Helena Dübeck, 018-727 24 23

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Studie- och yrkesvägledare

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb