pedagogjobb.se

Utbildnings- och Jobbcenter Vuxenutbildningen

Tycker du om att jobba med människor? Vill du hjälpa andra att välja yrke och utbildning?
Vuxenutbildningen söker nu tre studie- och yrkesvägledare!

Vårt mål är att vi hela tiden ska jobba mot att den enskilde individen ska beredas möjlighet till en långsiktig hållbar egenförsörjning, där utbildning och initialt rätt val av utbildning är en viktig del av helheten för att lyckas.

Vuxenutbildningen finns på Utbildnings- och jobbcenter Boländerna samt i Gottsunda. Yrkesutbildningar finns även på andra adresser i Uppsala. Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare till våra skolförlagda verksamheter inom SFI, grundläggande och gymnasiala kurser och lärvux.

Läs mer här (https://utbildningsochjobbcenter.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som studie-och yrkesvägledare på utbildnings- och jobbcenter i Uppsala vägleder du elever i utbildning både inom kommunal vuxenutbildning samt mot högre studier. Det kan då innebära att du planerar mot en gymnasieexamen för våra elever.
Vägledning sker såväl i grupp som i enskilda samtal. Du ingår i en arbetsgrupp där ni är fyra verksamhetsnära studie-och yrkesvägledare. Ni kommer ha ett nära samarbete med varandra, ansvarsområdet för det utannonserade tjänsterna riktar sig främst mot lärvux, grundläggande och gymnasiala kurser och svenska för invandrare. Som studie- och yrkesvägledare hos oss är du också en del av elevhälsoarbetet och jobbar nära rektor, specialpedagog och kurator. Tjänsten innebär också samarbete med undervisande lärare på olika sätt. Inom förvaltningen finns också en central vägledning vilket ger tillfälle till nätverkande och kompetensutveckling.

Din bakgrund
Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarutbildning. Andra relevanta kurser, ex fortbildning inom yrket är meriterande. Du har erfarenhet av arbete mot skolans gymnasie- och/eller vuxenutbildning. Du har också erfarenhet av vägledning på skola och av arbete med elever på SFI och särskola. Vi ser gärna att du har erfarenhet av vuxenutbildning, av utvecklingsarbete och av validering. Du behöver ha kunskaper i engelska och ha datorvana. har du kunskaper i andra språk så är det meriterande.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är även en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Ramqvist enhetsrektor, 0730-95 67 40
Jesper Hedin, enhetsrektor, 018-727 22 22

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Marja Ylänen, 018-727 49 24
LR, Helena Dybeck, 018-727 24 23 (#)

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Studie- och yrkesvägledare

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-03-02

Ansök nu

Dela detta jobb