pedagogjobb.se

Björkvallskolan och Von Bahrs skola

Är studie- och yrkesvägledare med erfarenhet av att vägleda grundskoleelever? Vill du arbeta på 2 skolor med engagerade medarbetare?
Välkommen med din ansökan!

Björkvallsskolan är en trivsam 6-9 skola nära naturen belägen i Uppsala kommun där målet är att alla elever ska lyckas. På vår skola känner sig mer än nittio procent av eleverna trygga och de vet hur de ligger till i skolarbetet. Skolans personal är engagerad och vi har en stark kollegial gemenskap.
På skolan finns ett elevhälsoteam bestående av specialpedagog, två speciallärare, skolsköterska, kurator, studievägledare, biträdande rektor och rektor. Elevhälsoteamet arbetar både förebyggande och främjande, samt med att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd.

Här kan du läsa mer om Björkvallsskolan (https://bjorkvallsskolan.uppsala.se/)

von Bahrs skola är relativt nyrenoverad F-9 skola med cirka 670 elever som ligger i Lötenområdet. Skolan har cirka 95 anställda och har under de senaste åren växt mycket. Hos oss får du bland annat möta en kulturell mångfald där vi ser olikheter som en tillgång. Arbetsmiljön präglas av engagerade medarebetare och vi är inne i en fas av att utveckla det pedagogiska arbetet inom digital teknik samt tillgängliga lärmiljöer. Utvecklingsarbetet syftar till att öka varje elevs förutsättning att lyckas utifrån sin förutsättning och behov.
På skolan finns ett elevhälsoteam som inkluderar specialpedagog, speciallärare, skolsköterska, kurator psykolog, studievägledare, biträdande rektor och rektor. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Stort fokus ligger på att arbeta ännu mer främjande och förebyggande.

Här kan du läsa mer om von Bahrs skola (https://vonbahrsskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Din uppgift är att stötta, informera och vidga elevers perspektiv för att bidra till välgrundade val. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att hålla individuella vägledningssamtal, information i grupp och arbeta med individuella studieplaner. Du är även en viktig del av elevhälsoteamet och deltar i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet kring elever. Du ingår i ett nätverk med andra studie- och yrkesvägledare. Som ny studie- och yrkesvägledare får du en yrkesspecifik introduktion.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare. Har du erfarenhet av arbete som SYV i grundskolan ses det som meriterande. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är en förutsättning för arbetet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Patrik Lundh, rektor Björkvallsskolan, 018-727 78 81
Ulrika Axelsson, rektor von Bahrs skola, 018-727 58 51

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Studie- och yrkesvägledare

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-07-30

Ansök nu

Dela detta jobb