pedagogjobb.se

Studie- och yrkesvägledare

Ort
Utgår

2018-07-31

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Arbetsplats

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Nu har du chans att arbeta i en skola med fokus på utveckling förutom en lärande och trygg miljö. Vi har en väl fungerande skolutvecklingsenhet som vi samarbetar med och rektorn finns närvarande på skolan i nära samarbete med dig.

Österbyskolan belägen i Österbybruks tätort. Vi är en årskurs F-9 skola med tillhörande fritidshem och har cirka ca 370 elever. Hos oss får du goda möjligheter till personlig utveckling i en stimulerande och trivsam arbetsmiljö - allt inom pendlingsavstånd till Uppsala. Vi jobbar för nya pedagogiska idéer i kombination med ett långsiktigt utvecklingsarbete och hos oss får du möjlighet att utveckla dina idéer tillsammans med kollegor med samma inställning.

Arbetsbeskrivning

Du kommer ingå i arbetslag på skolan och ha ett nära samarbete med elevhälsa, pedagoger och kommunens studie- och yrkesvägledare. Vi arbetar tillsammans för att våra elever ska nå sina mål och förverkliga sina framtidsdrömmar. Du kommer även behöva samverka med andra aktörer utanför skolan och knyta fler kontakter utifrån elevernas olika behov.

Att informera, vägleda, inspirera och motivera är något du arbetar dagligen med i mötet med elever och vårdnadshavare. Den vida studie- och yrkesvägledningen utgår ifrån vår kommungemensamma arbetsplan och du kommer få vara ledande i arbetet med att skapa en lokal arbetsplan på skolan. För den snäva studie- och yrkesvägledningen har du frihet att planera och utveckla aktiviteter med stöd av övriga studie- och yrkesvägledare inom grundskolan. PRAO, gymnasieval, språkval och vägledningssamtal är några återkommande arbetsuppgifter som du är helt eller delvis ansvarig för.

Studie- och yrkesvägledarna har rektor som chef men professionsgruppen har en samordnare som kallar till månatliga nätverksträffar för handledning, kommunövergripande uppdrag samt samordnar gemensam fortbildning. Närheten till Uppsala och Stockholm gör det möjligt för dig att tillgå stor variation av fortbildning och omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen från universitet/högskola eller motsvarande. Har du erfarenhet av arbete på grundskola är det en merit.

Det är en förutsättning att du kan arbeta självständigt men även i team. Du trivs med att arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt. Du har lätt för att kommunicera och har ett stort intresse av att möta olika människor med olika bakgrund och förutsättningar.

Utdrag ur belastningsregistret krävs vid anställning.

Vänta inte med att skicka din ansökan eftersom intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp.

När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till:

Östhammars kommun
Lednings- och verksamhetsstöd
Box 66
742 21 Östhammar

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Tillträde
2018-08-13 eller enligt överenskommelse.

Referensnummer
KS-2018-504

Kontaktpersoner
Petra Gripemo
Rektor
072-212 55 93

Facklig representant
Anna-Karin Åkerlund
Lärarförbundet
073-024 38 89

Agneta Wennergren
Lärarnas Riksförbund
070-883 53 79

Dela detta jobb

Studie- och yrkesvägledare

Östhammars kommun