pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Studie- och yrkesvägledare

Ort
Utgår

2022-12-11

Ansök nu

Studie- och yrkesvägledare

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

I Gislaved har vi en gemensam SYV-organisation. Vi är placerade på olika skolor och har en gemensamchef. I SYV-organisationen ingår det sex personer och vi har ett bra och nära samarbete med gemensamma möten. 

I kommunen har vi en arbetsplan för hur all personal på skolorna ska arbeta aktivt för att våra elever ska få ett bättre beslutsunderlag för kommande studie- och yrkesval. Vidare finns också en tjänst som skola och arbetslivsutvecklare som tillsammans med bland annat studie- och yrkesvägledare, satsar på studie- och yrkesvägledning i vid bemärkelse. Detta är ett strukturerat och systematiserat samarbete mellan skola och arbetsliv under hela elevens skolgång

Arbetsuppgifter

Studie- och yrkesvägledare på Lundåkerskolan. Tjänsten är ett vikariat med möjlighet till förlängning. 

Inom ramen för ditt uppdrag kommer du att arbeta med ungdomar som går i grundskolan och förbereda dem inför övergången till arbetslivet och fortsatta studier, där ett första steg är att vägleda för ett bra och övervägt gymnasieval. I ditt uppdrag kommer du bland annat utföra följande:

- Hålla professionella vägledningssamtal enskilt eller i grupp.
- Hålla information i klass och till vårdnadshavare.
- Samverka med övriga professioner i Elevhälsan.
- Samverka med utbildningsanordnare.
- Samverka med näringslivet.
- Arbeta med vägledning såväl i snäv som vid bemärkelse, och då även tillsammans med skolans
  övriga personal.

Du kommer att arbeta med studie- och yrkesvägledning utifrån Skollagen och rådande styrdokument. 

Kvalifikationer

Studie- och yrkesvägledarutbildning

Du har god samarbetsförmåga, är strukturerad och stabil som person och ser bredden i hela
verksamheten. Vi ser gärna att du har ett relationellt förhållningssätt och kan se olika spännande
framtidsmöjligheter tillsammans med eleverna. Du har lätt att bemöta andra personer och en vilja att ha kontakt ,med elever, föräldrar och kollegor. För att trivas hos oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av andra människor med olika bakgrund och från olika kulturer.

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

B-körkort krävs

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan! 

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logo
Studie- och yrkesvägledare

Gislaveds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen