pedagogjobb.se

Logga

Storängsskolan söker lärare i svenska och svenska som andra språk Åk 4-5

Ansök nu

Storängsskolan söker lärare i svenska och svenska som andra språk Åk 4-5

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.

Beskrivning
Storängsskolan är en mångkulturell skola som präglas av stort engagemang.

All personal ser möjligheter att tillsammans med eleverna skapa en god lärmiljö som präglas av trygghet och trivsel. På Storängsskolan går det ca 430 elever i årskurserna F-5. 

Arbetsuppgifter
Du kommer ansvara för all SvA-undervisning i åk 4-5. Förutom undervisningen kommer du även att vara mentor i en klass tillsammans med en mentorskollega där du förväntas ta ett aktivt ansvar. Du kommer ingå i ett årskurslag och arbetslag tillsammans med en grupp hängivna, kvalificerade och legitimerade lärare. Du kommer kunna samverka med kollegor i arbetet med planering och bedömning, delta i utvecklingsarbete gällande inkluderande lärmiljöer och differentierad undervisning, skolans digitalisering och språkutvecklande arbetssätt. Därför ser vi att vi kan erbjuda dig goda möjligheter att utvecklas som pedagog! Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare i svenska och svenska som andraspråk mot mellanstadiet (åk 4-6). Är du också legitimerad i engelska, ma, no eller so ses det som meriterande. Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du är tydlig i din ledarroll, van vid att samarbeta i arbetslag, har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill. Vi förutsätter att du både kan och vill samarbeta med både elever, kollegor och föräldrar. Det är också av stor vikt att du deltar aktivt i arbetslagets arbete kring eleverna och med andra gemensamma uppgifter samt att du har en vilja att dela med dig av din egen kompetens till övriga kollegiet. 

Villkor
Vi genomför fortlöpande intervjuer under hela ansökningstiden

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Storängsskolan söker lärare i svenska och svenska som andra språk Åk 4-5

Finspångs kommun