pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Stora Högaskolan 7-9 söker skoladministratör

Ort
Utgår

2022-01-23

Ansök nu

Stora Högaskolan 7-9 söker skoladministratör

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Kommunen värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Utbildningen ska därför utgå från vad som bedöms vara barnets bästa. Vi utbildar världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Nu söker vi dig som är intresserad av att jobba med oss på Stora Högaskolan. Vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med många skratt och professionella medarbetare i olika åldrar.

Vill du bli en del av vårt härliga team?

Arbetsuppgifter:

Som skoladministratör har du många varierande arbetsuppgifter. Huvuduppdraget är att bistå rektor med både kvalificerade och enklare administrativa arbetsuppgifter. Du är i många fall skolans ansikte utåt och ses som spindeln i nätet på skolan.

I uppdraget ingår bland annat:
-Elevadministrativt arbete, såsom elevregistrering, frånvarorapportering, betygshantering etc.
-Personaladministrativt arbete, såsom kontrollera och rapportera in underlag till löneavdelningen, frånvarorapportering, skapa underlag för anställningsbeslut
-Ekonomiadministrativt arbete, såsom ta ut och uppdatera ekonomiska underlag, fakturahantering, beställningar etc.
-Övrigt administrativt stöd till rektor såsom uttag av statistik, skoldokumentation, arkivering, diarieföring, administration av scheman och diverse utskick.
-Dagliga kontakter med medarbetare på skolan, vårdnadshavare och elever och dessutom ingår du i nätverk tillsammans med övrig administrativ personal inom Sektor Utbildning för att kvalitetssäkra och utveckla de administrativa stödprocesserna inom Sektorn.
-I samverkan med kommunens bemanningsenhet anskaffa vikarier för skola och fritidshem.

Tjänsten fördelas 80% på SH 7-9 och 20% på Ucklumskolan.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som i första hand har eftergymnasialutbildning med inriktning mot administration, förvaltning eller ekonomi. Du skall kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och ha goda grundläggande IT-kunskaper.

En viktig del i tjänsten är att registrera och hantera uppgifter runt elevers skolgång i det elevadministrativa programmet Procapita. Det är därför meriterande om du har yrkeserfarenhet av skoladministration och arbete i liknande system. Har du arbetat i ekonomisystem och har erfarenhet av fakturahantering och personaladministration ses detta också som meriterande för anställningen. Likaså erfarenhet av lönesystemet Självservice HR/Lön (fd personec).

Service och bemötande är A och O i denna roll, du kommer att ha mycket kontakt med elever och personal på skolan samt ett nära samarbete med rektor och biträdande rektor. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad och trivs med att ha kontakt med många människor.

Vi vill att du är positiv och stabil till ditt sätt. Du är strukturerad, noggrann och har god planeringsförmåga. Du behöver vara stresstålig, kunna hantera arbetet både vid hög såsom vid låg arbetsbelastning samt klara av att prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelsen. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan ansökningstidens slut. Välkommen med din ansökan!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Arbetsgivarens referensnummer: A1080928

Dela detta jobb

Logga
Stora Högaskolan 7-9 söker skoladministratör

Stenungsunds kommun