pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Stödpedagog till daglig verksamhet Poliskaféet

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-05

Ansök nu

Stödpedagog till daglig verksamhet Poliskaféet

Om arbetsplatsen

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av omsorgsnämnden. Vi är ungefär 550 medarbetare, hos oss finns många olika verksamheter, medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. 

Daglig verksamhet vänder sig till personer med funktionsnedsättning som behöver stöd eller handledning på arbetet och som har ett LSS-beslut. Leanlink har ett 30-tal dagliga verksamheter med många olika inriktningar. Tillsammans skapar vi bra dagar med våra arbetstagare. Inom daglig verksamhet arbetar stödassistenter, stödpedagoger, vuxenpedagoger och utvecklingsledare. Vi arbetar i team med kundens bästa för ögonen.

Poliskaféet är en daglig verksamhet som är lokaliserad i polishuset i Linköping. Dagligen lagar och serverar vi frukost, luncher och fika. Vi ordnar även med fika till möten i huset. Intresse av ett café och arbetsuppgifter som ingår i detta behöver du ha. 

Som personal handleder du mellan 6-9 arbetstagare i deras dagliga arbete och individanpassar arbetsmomenten efter behov. Målet är att alla ska vara sysselsatta och delaktiga efter egen förmåga. 

Arbetsbeskrivning

Som stödpedagog är din uppgift att stödja arbetstagarna i det dagliga arbetet genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Ditt ansvar är att driva och kvalitetssäkra det dagliga pedagogiska arbetet mot uppsatta mål i verksamheten samt planera och organisera arbetet i frågor som utveckling och uppföljning. Du för processer framåt och har idéer som engagerar och bidrar till förbättring. Du arbetar i verksamheten som ensam pedagog och handleder personer som beviljats daglig verksamhet. Som stöd i ditt arbete har du en vuxenpedagog och en utvecklingsledare vid behov.

Ditt ansvar är att ha en helhetssyn och kunna anpassa arbetsuppgifter utifrån varje individs förmåga och intressen. Målsättningen är att ge/erbjuda sysselsättning som, utifrån individens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Det pedagogiska arbetet präglas av att arbeta för att stärka individens delaktighet och självständighet.

Du arbetar dagtid måndag till fredag.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha yrkeshögskoleutbildning som stödpedagog alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du arbetat med personer som har varierande funktionsvariationer samt har utbildning och erfarenhet inom pedagogiskt arbetssätt, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal (MI). Som stödpedagog förväntas du aktivt driva det kontinuerliga arbetet med genomförandeplaner och dokumentation och därför behöver du ha god datavana samt erfarenhet av att ha arbetat med detta tidigare. Du ska vara intresserad av att skapa struktur både administrativt och i det pedagogiska arbetet. Då arbetsspråket är svenska behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Du som söker är en person som tillför entusiasm, energi och lust i arbete samt skapar delaktighet, engagemang och samsyn kring verksamheten. Du är också trygg, stabil, har självinsikt, arbetar bra med andra människor och kan relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. För att bli framgångsrik i rollen tar du egna initiativ, sätter igång aktiviteter och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap samt för människors olika förutsättningar. Arbetet ställer höga krav vad gäller självständigt arbete, kunna fatta egna beslut i stunden, god organisationsförmåga och att vara serviceinriktad.

För oss är det viktigt att hålla en god kvalitet i våra verksamheter och därför satsar vi på att vidareutbilda alla tillsvidareanställda i pedagogiskt arbetssätt och förhållningssätt som genomsyrar hela vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref.nr: 9838 

Dela detta jobb

Stödpedagog till daglig verksamhet Poliskaféet

Linköpings kommun