pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Stödpedagog till bostad med särskild service LSS

Företag Sotenäs kommun
Ort
Utgår

2023-02-12

Ansök nu

Stödpedagog till bostad med särskild service LSS

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Vi söker nu en stödpedagog med placering på Stenhuggets gruppbostad i Kungshamn då vi är inne i en utökning och utveckling av verksamheten.

Stenhugget är en av kommunens två bostäder med särskild service enligt LSS där det bor 5 personer med varierande behov och åldrar. Verksamheten kännetecknas av ett välkomnande klimat med en god stämning och sammanhållande och stöttande arbetsgrupp. Blir det just Du som får tjänsten kommer Du till en arbetsplats som präglas av ett gott arbetsklimat med omväxlande, meningsfullt och rolig arbete. Du kommer vara en viktig kugge i att bidra till att varje individ får ett gott liv samt full delaktighet i samhället utifrån deras individuella önskemål och behov. Det kommer finnas stora möjligheter att vara med och bidra och utveckla LSS-verksamheterna i Sotenäs Kommun för att möta nuvarande och kommande behov. 

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att ge individuellt anpassat stöd till varje enskild individ så att hen får möjlighet att leva som andra, ha ett gott liv och har förutsättningar att delta i samhällslivet, allt utifrån det egna önskemålet och behovet.  I insatsen bostad med särskild service ingår omvårdnad samt kultur och fritid. Du och dina kollegor skapar förutsättningar för personerna på Stenhugget att kunna ha inflytande, känna delaktighet och självbestämmande i stödet som ges och hur det ska ges. 

Som stödpedagog hos oss kommer Du att komplettera övriga i arbetsgruppen med kunskap och personlighet, men också:

 • Ansvara för att ge stöd till stödassistenterna i den sociala dokumentationen, där upprättandet och uppföljningen av genomförandeplaner är en central del

 • Vägleda stödassistenterna i verksamhetssystemets dokumentation

 • Stötta stödassistenterna och vägleda i det dagliga arbetet

 • Uppmuntra till reflektion i det dagliga arbetet

 • Ansvara för att intern och  tvärprofessionell samverkan blir en del av rutinerna så att individens behov tillgodoses

 • Ansvara för att nya metoder prövas, används och utvärderas i verksamheten i samråd med övriga i arbetsgruppen

 • Ansvarar för det digitala utvecklingen och implementeringen utifrån den enskildes och verksamhetens behov

Du kommer vara en del av organisationens växande nätverk för stödpedagoger och samarbete med avdelningens verksamhetspedagoger är en del av arbetet. Det kan även bli aktuellt att göra arbetstid och specifika uppdrag på andra enheter vid behov. 

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har en för tjänsten relevant högskoleutbildning, YH-utbildning med inriktning stödpedagog eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdigt om minst 200 yrkeshögskole-poäng eller 60 högskolepoäng.

Som person är Du lyhörd, lösningsfokuserad och tydlig. Du har goda exempel på att Din samarbetsförmåga och självständighet gett resultat på arbetet.  

Du är väl insatt i aktuell lagstiftning, har god kunskap och erfarenhet av social dokumentation samt datahantering. Du behöver ha arbetat inom området och gärna i liknande roll. Körkort är ett krav.

Det är meriterande om Du har kunskap kring

 • Lågaffektivt förhållningssätt

 • Tydliggörande pedagogik

 • Alternativ och kompletterande kommunikation

 • MI

 • Digitala hjälpmedel och verktyg

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varmt Välkommen med din ansökan!

Villkor 

Tjänsten är en tillsvidareanställning. 

Arbetstid är förlagd dag, kväll och helg. Vid behov kan viss del av tjänsten frikopplas för uppdrag på och utanför enheten.

Vi begär utdrag ur belastningsregister innan en eventuell anställning.

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas under annonseringstiden.

Sotenäs - havets kommun

Sotenäs ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön.

Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun.

 

Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Dela detta jobb

logga
Stödpedagog till bostad med särskild service LSS

Sotenäs kommun