pedagogjobb.se

Logga

Stenungsunds kommun söker stödpedagog till boendestödet

Ansök nu

Stenungsunds kommun söker stödpedagog till boendestödet

tenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.
Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.
Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Socialtjänst innefattar 3 verksamheter; Vård och omsorg, Individ- och familjeomsorg samt Funktionsvariation.
Inom området funktionsvariationer verkställs insatser enligt LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och socialtjänstlagen (SoL) riktat till människor med olika funktionsvariationer. Insatserna utformas så att de stärker den enskildes möjlighet att aktivt få delta i samhällslivet och leva och bo under trygga förhållanden, med respekt för självbestämmande och integritet. Gruppbostäder/boendestöd, daglig verksamhet, korttidsboende, och olika avlastningsformer är några av stödfunktionerna. Alla instanser i kedjan bidrar till ett kvalitativt och tryggt stöd för personer med funktionsvariation.
Funktionsvariationsområdet är inne i en spännande utvecklingsfas. Vi lever våra ledord:
Vi jobbar tillsammans vi bryr oss om varandra och vi har roligt på jobbet.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en ny kollega inom verksamheten boendestöd.
Vi söker dig som vill vara med att stärka och ge stöd till personer som har psykiska funktionsnedsättningar i deras vardagliga miljö. Stödet utförs på ett strukturerat och målinriktat sätt och kännetecknas av god etik och värdigt bemötande.
Att arbeta som boendestödjare innebär att stödja personer till ett så självständigt liv som möjligt.

Arbetsuppgifterna innebär exempelvis:
- att ge det stöd den enskilde behöver för att klara sitt vardagsliv.
- att motivera och stötta till en meningsfull tillvaro att bistå den enskilde att upprätta och/eller skapa sociala nätverk att medverka till.
- att de insatser som ges är av god kvalitet.
- att dokumentera och utforma genomförandeplan att samordna och samverka med interna och externa samverkansparter.
- att arbeta som stödperson till brukare.
- att hålla i möten med brukare, nätverk, god man, förvaltare och anhörig.

Vi söker en medarbetare som är intresserad av att arbeta med våra gemensamma mål och aktivt delta i det utvecklings - och förändringsarbete vi startat inom socialpsykiatrin. Vår målsättning är att utveckla Vård och Stödsamordning (VSS), förbättra samarbete och samordning och implementera Motiverande samtal i det vardagliga arbetet.
 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är stödpedagog inriktning psykiatri eller kvalificerad boendestödjare, boendepedagog/handledare.
Eftersom vi redan startat upp utvecklingsarbetet med Vård och stödsamordning är det meriterande att du har en utbildning inom arbetsmodellen Vård och stödsamordning. Meriterande är om du har eftergymnasial specialisering om minst 200 Yh poäng eller 60 högskolepoäng med adekvat inriktning för yrkesområdet.
Du ska vara trygg i dig själv och i din yrkesroll. Som person är du tillmötesgående och har lätt för att bygga goda relationer till andra människor.
Du är lösningsfokuserad och kan anpassa arbetet utifrån de behov som finns eller uppstår. Du är tålmodig och tydlig.
Du tror på människans förmåga att utvecklas och ser möjligheter för personer att växa efter sin förmåga.
Vi lägger stor vikt vid att du har god samarbetsförmåga och att du ser arbetsteamet som en del av helheten där du ingår.
Du behöver följa uppgjorda planer och överenskommelser samt kunna arbeta målinriktat.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-12-22

Arbetsgivarens referensnummer: A917108

Dela detta jobb

Logga
Stenungsunds kommun söker stödpedagog till boendestödet

Stenungsunds kommun