pedagogjobb.se

Specialpedgog

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Specialpedgog

Specialpedgog


Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Rosenlundsskolan
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100%
Tillträdesdag    2020-01-07
Sista ansökningsdag    2019-10-20
Referensnr    19-60-2532
Publicerad    2019-10-02
Välkommen till Rosenlundsskolan!
Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns?
Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande -varje dag, hela vägen.
Vi kallar det lärglädje!

Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. Från skolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM och Ungdomens hus. På Rosenlundsskolan går ca 750 elever och här arbetar ungefär 140 personal. Vi är en arbetsplats som präglas av en trygg och positiv atmosfär. Rosenlundsskolan arbetar för att skapa en tillgänglig skola och vi utvecklas ständigt i vårt sätt att möta alla elever utifrån deras förutsättningar. Digitalisering i skolan är en självklarhet för oss och alla elever i åk 7-9 har en egen digital enhet för sina studier. Rosenlundsskolan växer och till läsåret 2019-2020 behöver vi förstärka elevhälsoteamet med ytterligare en medarbetare. Du blir den tredje specialpedagogen för att komplettera de övriga två.

Ditt nya jobb
Som specialpedagogen ingår du i skolans EHT. Du har ett nära samarbete med skolledningen, lärare i arbetslagen och övriga kompetenser i elevhälsoteamet. I ditt arbete stödjer du eleverna i deras utveckling. Din inriktning är främst mot elever i åk 6-9. Kartläggningar, observationer och handledning för lärare ingår i arbetsuppgifterna liksom kontakt med vårdnadshavare och externa samarbetsparter. 

Din kompetens
Vi söker dig med specialpedagogutbildning och gärna erfarenhet från åk 7-9. Du har förmåga att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är att du är en god förebild, har tydliga förväntningar på eleverna och vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas och nå goda resultat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Jessica Schönbeck, rektor: 036-106351  Fackliga företrädare
  
Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Dela detta jobb

Specialpedgog

Jönköpings kommun