pedagogjobb.se

Logga

Specialpedagog vid Vimarskolan F-6

Företag Vimmerby kommun
Ort
Utgår

2021-05-12

Ansök nu

Specialpedagog vid Vimarskolan F-6

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en specialpedagog till Vimarskolan F-6

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad för andra människor? Då är du välkommen att söka jobb hos oss! Vi arbetar tillsammans för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar alla pedagogiska verksamheter från förskola till högskola och ansvarar även för sfi.

Ditt nya jobb

Ditt arbete som specialpedagog innebär att du tillsammans med rektor, biträdande rektor och övriga kollegor planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska och det specialpedagogiska arbetet på arbetsplatsen. Du är en viktig del i skolans Elevhälsa-team där även kurator, skolsköterska, rektor och biträdande rektor ingår. Arbetet bygger på aktuella behov och med ett medvetet förebyggande elevhälsoarbete. Du är en naturlig och viktig del i hela skolans elevhälsoarbete. Din uppgift är att skapa de bästa möjligheterna för att elever, föräldrar och kollegor ska trivas, känna sig trygga och få en bra utbildning efter de behov eleven har. 

Profil

  • Du har lärarlegitimation

  • Du har specialpedagogisk examen

  • Du är väl insatt i skolans läroplan

  • Vi ser gärna att du har erfarenhet av specialpedagoguppdraget

Som person är du kreativ och lyhörd, du har en positiv inställning och en god förmåga att inspirera och motivera eleverna till lärande. Du har stor vana att skriva pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram. Du har även vana att sitta med på elevhälsosamtal samt att ha kontakt med vårdnadshavare i specifika elevärenden. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: tillvidare
Sysselsättningsgrad:  100% 
Tillträde: 2021-08-16

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2021-05-12
Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!"  Vi tycker det är viktigt med ett öppet klimat där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer. Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Eva Grudemo 
Rektor F-6,

Vimarskolan

eva.grudemo@vimmerby.se

Dela detta jobb

Logga
Specialpedagog vid Vimarskolan F-6

Vimmerby kommun