pedagogjobb.se

Logga

Specialpedagog till Praktiska i Malmö

Ort
Utgår

2019-07-27

Ansök nu

Specialpedagog till Praktiska i Malmö

Redan 1999 startade Praktiska Gymnasiet sin första skola. Sedan dess har vi vuxit och idag har vi 33 skolor runt om i Sverige. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt för att varje elevs utbildning ska bli den bästa.

Många företag längtar efter någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Vårt samarbete med de olika branscherna gör att vi håller koll på vad marknaden behöver för arbetskraft. Vi utbildar för att det ska leda till jobb. 

Om tjänsten

Praktiska gymnasiet söker nu en specialpedagog till Malmö praktiska city. Tjänsten är ett vikariat läsåret 19/20 om 80%. Skolan eftersträvar ett hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbete. 

Som specialpedagog har du, tillsammans med rektor och skolans elevhälsoteam, det övergripande ansvaret för det förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbetet kring skolans elever. 

Detta innebär att du bland annat: 
- genomför pedagogiska kartläggningar och analyserar elevers svårigheter på organisations-, grupp- och individnivå. 
- deltar i arbetet med att upprätta och genomföra åtgärdsprogram . 
- är handledare och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor samt vårdnadshavare och andra berörda i kollegiet.
 
- skriver och följer upp handlingsplaner vid elevhälsomöten. 
- handleder olika utvecklingsgrupper  på skolan. 
 
- ger stöd vid övergångar, såväl interna som externa. 

Tjänsten är ett vikariat under nästa läsår med start  060719. 

Din bakgrund

- Specialpedagog med relevant utbildning som lärare samt specialpedagogexamen. 
Insikt i att dokumentation, uppföljning och utvärdering av verksamheten skapar kvalitet. 
- Erfarenhet av undervisning inom gymnasieskolan är meriterande. 

Vi vill, att du som person, har en vilja att arbeta i team och ser teamarbete som en utvecklingsmöjlighet. Vi vill att du  har förmåga att arbeta självständigt och att du ser utvecklingsarbete som en framgångsfaktor för att kunna skapa en riktigt bra skola. 

Som Specialpedagog hos oss utgår ditt arbete från elevers behov. Med fokus på förebyggande arbete. Vi förutsätter att du använder metoder som visat sig framgångsrika i aktuell forskning och beprövad erfarenhet. Som specialpedagog bidrar du till att ge  skolan spetskompetens inom ämnet specialpedagogik. 

Målgrupp för ditt uppdrag är elever, lärare och arbetslag. Samverkan sker i form av handledning, fortbildning, föreläsningar, kollegialt lärande samt pedagogiska utredningar. Du kommer att ingå i en verksamhet med nära samarbete med övriga professioner inom Elevhälsan.  

Är du den vi söker?

Ansök så snart som möjligt via vårt rekryteringssystem då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 15/6. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta rektor Bengt Pregart på 0725 209689 eller via mail bengt.pregart@praktiska.se  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster. 

Om AcadeMedia

Praktiska Gymnasiet ingår i AcadeMedia som är en av Nordens största privata utbildningsanordnare. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan från förskola till vuxenutbildning. Våra medarbetare har olika uppdrag och kompetenser, men ett starkt gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Vi hjälper våra barn, elever och deltagare att utvecklas och att nå sina mål och vi letar därför efter dig som vill vara med och göra Sverige lite bättre.

Läs gärna mer på www.academedia.se.

Dela detta jobb

Logga
Specialpedagog till Praktiska i Malmö

Praktiska Sverige AB