pedagogjobb.se

Specialpedagog till Ljungsbro/Vreta Kloster förskolor

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-22

Ansök nu

Specialpedagog till Ljungsbro/Vreta Kloster förskolor

Sista ansökningsdatum: 2020-10-22
Referensnummer: 5723

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Jeanette Hellström, Rektor, 013-263657, Jeanette.hellstrom@linkoping.se

Anna Birger, HR-konsult, 013-20 56 55, Anna.Birger@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Lärarförbundet Linköping, 013 -208739, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Ljungsbro/Vreta kloster består av 11 förskolor som tillsammans arbetar mot gemensamma mål. Detta läsår har vi leken och barns inflytande i fokus. Samtliga förskolor ligger naturnära med omväxlande vatten, skog och hagmark som används flitigt i undervisningen på förskolan. Vi söker nu en specialpedagog som vill bli en del av vårt team och som genom sin kompetens vill bidra till att ge varje barn möjlighet att nå sitt maximala lärande. Som specialpedagog hos kommer du ha ett mycket nära samarbete med biträdande rektorer, personal på förskolorna samt vårdnadshavare. 

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog har du helhetsbilden för förskoleområdet vad gäller pedagogisk kartläggning av enskilda barn och barngrupper i behov av särskilt stöd. Du upprättar och följer upp handlingsplaner på både grupp- och individnivå samt handleder och stöttar arbetslag i arbetssätt och metoder. Du är även ett stöd i att utveckla verksamheten och skapa lärmiljöer där utveckling och lärande främjar alla barn.

Specialpedagogen agerar på såväl individnivå, som på grupp- och organisationsnivå, beroende av behov och lokala anpassningar. Specialpedagogen blir en samtalspartner och rådgivare för barn, kollegor, förskolechef, vårdnadshavare och andra berörda parter i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. I uppdraget ingår även att vara delaktig i områdets kompetensutveckling och att följa med i aktuell teori och forskning och sprida den till förskolorna. Eventuellt kan andra uppgifter förekomma i uppdraget, utifrån vilken kompetens du som sökande har och din önskade sysselsättningsgrad i tjänsten. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation, specialpedagogexamen och minst tre års erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskolan.

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm och energi i arbetet. Du skapar delaktighet och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du har god insikt i hur människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till andra. Du är trygg i dig själv, ser relationer i dess rätta perspektiv och har förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Vidare tar du ansvar för att planera och organisera aktiviteter på ett effektivt sätt. 

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten.
Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg.
Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-12-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5723

Dela detta jobb

Specialpedagog till Ljungsbro/Vreta Kloster förskolor

Linköpings kommun