pedagogjobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Skanskvarnsskolan är ett kompetenscenter i Stockholm för elever med rörelsehinder. Skolan ligger naturskönt i Årsta, med utsikt över Årstaviken och har en stor välutrustad skolgård för elever i årskurs F-6. Personalen arbetar med elevernas måluppfyllelse och välmående utifrån ett inkluderande och salutogent förhållningssätt. Skolans vision ligger till grund för all verksamhet;

"En skola som håller samman - för elevens bästa varje dag."

Arbetsbeskrivning

Skolans uppdrag att vara ett kompetenscenter (NAV) innebär att till stadens skolor bidra med specialistkompetens, genom konsultation och handledning till skolor i behov av stöd för elever med rörelsehinder.

Till detta uppdrag söker vi en specialpedagog med kompetens inom tal, språk och kommunikation och med kunskap om olika konsekvenser av rörelsehinder.

Uppdraget innebär en placering på Skanskvarnsskolan, men med ett mobilt arbetssätt utifrån skolors behov av stöd. Specialpedagogen tillhör Skanskvarnsskolans elevhälsoteam men kommer att samarbeta med elevhälsan på andra skolor utifrån uppdrag där.

Det handledande uppdraget kan innebära att hjälpa skolor att anpassa lärmiljön t.ex. med anpassade läromedel och arbetssätt, AKK, analoga och digitala kommunikationshjälpmedel samt vid behov kompetensutveckla personal.

På övrig tid arbetar pedagogen med Skanskvarnsskolans elever i behov av särskilt stöd.

Kvalifikationer

Du är legitimerad specialpedagog med påbyggnadsutbildning inom tal, språk och kommunikation. Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildningen "grav språkstörning".

Du har kunskap om konsekvenser av rörelsehinder och har erfarenhet av att anpassa lärmiljöer utifrån det. Du är uppdaterad kring kompensatoriska hjälpmedel. Du har erfarenhet av handledning och att leda kompetensutveckling för olika personalgrupper.

Du har ett relationellt och salutogent förhållningssätt. Du har förmåga att motivera och skapa lärmiljöer av inkludering och variation. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Uppdraget kräver både god organisationsförmåga och flexibilitet.

Övrigt

Tjänsten är en semestertjänst, heltid.

Specialpedagog till kompetenscenter för funktionsvariation rörelsehinder

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-21

Ansök nu

Dela detta jobb