pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Specialpedagog till Folkungaskolans gymnasium

Ort
Utgår

2022-10-04

Ansök nu

Specialpedagog till Folkungaskolans gymnasium

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola belägen i centrala Linköping på bekvämt gångavstånd från city. Totalt finns ca 1500 studerande, varav ca 750 i grundskola och 750 inom gymnasieskolan, samt 180 anställda på skolan. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår skola för att skapa möjlighetet för både elev och personal att utvecklas i sitt lärande. Som nyanställd får du en introduktionsplan för att skapa bästa förutsättningar att komma in i arbetet och bli en del av "folkungaandan". 

På grundskolan åk 4-9 har vi elever som går i musikprofil. I årskurs 7-9 har vi dessutom profiler i dans och konst- och design, samt inriktningar för musikproduktion, science och hem- och konsumentkunskap. Gymnasiet har samhällsvetenskapligt program, ekonomiskt program och estetiskt program med musikinriktning. 

Folkungaskolan är en stor skola men med en unik sammanhållning. Skolan präglas av en härlig stämning där alla, såväl elever som personal, bidrar till engagemang och gemenskap.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en specialpedagog som vill arbeta nära rektorer och elevhälsoteam. Du ansvarar för arbetsuppgifter som rektor delegerar och har helhetsbilden för rektorsområdet vad gäller insatser för elever i behov av stöd. Du genomför utredningar som sedan ligger till grund för rektors beslut. Du handleder och stöttar pedagoger i elevärenden samt är behjälplig i upprättande av åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar samt övriga ärenden av administrativ karaktär.

Specialpedagogen agerar på såväl individnivå, som på grupp- och organisationsnivå, beroende av behov och lokala anpassningar. Specialpedagogen blir en samtalspartner och rådgivare för elever, kollegor, vårdnadshavare och andra berörda i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med specialpedagogexamen och har kunskap om gymnasieskolans uppdrag och styrdokument. Du ser specialpedagogiska insatser ur ett relationellt perspektiv, där specialpedagogiken samspelar med övrig pedagogisk verksamhet. Det är meriterande om du har en lärarbakgrund inom gymnasieskolans högskoleförberedande program.

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm och energi i arbetet. Du skapar delaktighet och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du är flexibel och lösningsfokuserad i möten med kollegor, elever och föräldrar. Du är trygg i dig själv, ser relationer i dess rätta perspektiv och har förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Du har god förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och strukturerar och planerar aktiviteter på ett effektivt sätt. Erfarenhet av arbete i en mångkulturell miljö är meriterande.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10063

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Specialpedagog till Folkungaskolans gymnasium

Linköpings kommun