pedagogjobb.se

Specialpedagog till autismgruppen, Dackeskolan

Företag Mjölby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-29

Ansök nu

Specialpedagog till autismgruppen, Dackeskolan

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 700 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2200 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du arbeta med ungdomar som har behov av tydlig undervisning som leder till ökad självständighet?

Dackeskolan är en av gymnasieskolorna inom Mjölby gymnasium och har sex yrkesprogram, introduktionsprogram och gymnasiesärskola med tre program. Hos oss finns cirka 400 elever och 60 anställda som är organiserade i programarbetslag. Tjänsten är inom introduktionsprogrammen på gymnasiet. Du kommer ingå i ett team av lärare som har eleven i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar i en liten grupp av elever tillsammans med socialpedagog samt ämneslärare som finns med i verksamheten för att arbeta med kunskapsinlärning. Du kommer främst att arbeta med pedagogik och forma förutsättningar samt utforma extra anpassningar för kunskapsinlärning som gynnar elever inom autismspektrat.

Socialpedagogens uppdrag är fokuserat kring det sociala sammanhanget. Du kommer tillsammans med socialpedagogen att vara mentor och arbeta nära eleven i vardagen. Ni tillsammans är en stödjande funktion för personal som möter elever i behov av särskilt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är specialpedagog eller har erfarenheter som har givit dig likvärdig kompetens, gärna med vidareutbildning inom neuropsykiatriska funktionshinder. Du har vana av att arbeta med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande. Erfarenhet av att arbeta med ungdomar som är i behov av särskilt stöd är meriterande.
Du har god vana av IT-system för pedagogisk verksamhet.

Du är strukturerad i arbete med dokumentation av studieplaner, schema, extra anpassningar och åtgärdsprogram. Som person måste du tycka om och ha lätt för att arbeta i team, då du samarbetar med andra aktörer i och utanför skolan. Du ha ett lösningsfokuserat arbetssätt och är en lugn och strukturerad person. Det är viktigt att kunna vara tydlig och rak i kommunikationen för att skapa trygghet och förutsägbarhet för eleverna.

Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressiga situationer. Arbetet förutsätter att du har god kontakt med eleverna och har förmåga att uppmuntra och utveckla elevernas kunskapsinlärning. Du är flexibel och vill vidareutveckla dig själv och verksamheten.

Vi erbjuder ett arbete i en väl fungerade verksamhet för introduktionsprogrammen där IALG ingår och som är för elever som har funktionsvariationer inom autismspektrat.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Specialpedagog till autismgruppen, Dackeskolan

Mjölby kommun