pedagogjobb.se

Specialpedagog till Anders Ljungstedts gymnasium

Ort
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Specialpedagog till Anders Ljungstedts gymnasium

Arbetsplatsen
Anders Ljungstedts gymnasium (ALG) är en skola med över 1000 elever/studerande och 150 anställda. Skolan består av fem rektorsområden med nära samarbeten i frågor där det ger synergieffekter i verksamheten. Skolan erbjuder certifierade yrkesutbildningar inom sju nationella gymnasieprogram. Eleverna utbildas till exempelvis frisör, elektriker eller målare. På skolan finns även gymnasiesärskola, introduktionsprogram, vuxenutbildning och yrkeshögskoleutbildning. Vårt engagemang ligger i att skapa en skola där elever utvecklas maximalt utifrån sina egna förutsättningar. En hög måluppfyllelse och anställningsbarhet är skolans mål.

Det är enkelt att ta sig till skolan som ligger endast en kort promenad från Linköpings resecentrum. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten som specialpedagog är riktad mot introduktionsprogram samt hantverksprogrammet (frisör och stylist). Det finns flera specialpedagoger på skolan som har stöd av varandra även om de arbetar med olika rektorer och elevhälsoteam. 

Vi söker dig som vill arbeta nära rektor och andra professioner i elevhälsoteamet.
I rollen som specialpedagog ansvarar du för arbetsuppgifter som rektor delegerar. Du har helhetsbilden för rektorsområdet vad gäller insatser för elever i behov av stöd. Du genomför utredningar som sedan ligger till grund för rektors beslut. Du handleder och stöttar pedagoger i elevärenden samt är behjälplig i upprättande av åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar.

Specialpedagogen agerar på såväl individ- grupp- och organisationsnivå utifrån de behov som finns. Specialpedagogen blir rådgivande för elever, kollegor, vårdnadshavare och andra berörda i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. På introduktionsprogrammen har eleverna enskilda studieplaner och behov som gör att specialpedagogen arbetar tätt tillsammans med lärare så att alla elever kommer vidare till antingen studier eller arbete. På yrkesprogram är det viktigt att specialpedagogen kan se till elevens hela studiesituation, såväl i de praktiska som teoretiska momenten. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är examinerad specialpedagog med kunskap om gymnasieskolans uppdrag och styrdokument. Du ser specialpedagogiska insatser ur ett relationellt perspektiv, där specialpedagogiken samspelar med övrig pedagogisk verksamhet. Vi ser helst att du har en lärarexamen i relevanta ämnen mot årskurs 9, gymnasieskolans yrkesämnen eller gymnasiegemensamma ämnen. Erfarenhet av arbete på introduktionsprogram är meriterande.

För uppdraget behöver du erfarenhet av arbete med ungdomar som behöver särskilt stöd och av att handleda pedagogisk personal, enskilt och i grupp för att hitta rutiner och anpassningar runt enskilda elever eller grupper.

Du behöver ha erfarenhet av samordning och samverkan med andra myndigheter. Du har stor kunskap om barns utveckling och utmaningar och du har ett eget stort register på åtgärder och strategier för att hjälpa. 

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm och energi i arbetet. Du skapar delaktighet och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du är flexibel och lösningsfokuserad i möten med kollegor, elever och föräldrar. Vidrare är du trygg i dig själv, ser relationer i dess rätta perspektiv och har förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Du har god förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och strukturerar och planerar aktiviteter på ett effektivt sätt. Erfarenhet av arbete i en mångkulturell miljö är meriterande.

Bifoga behörighetsförteckning och examensbevis till din ansökan.

Inget personligt brev i din ansökan
Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7587

Dela detta jobb

Specialpedagog till Anders Ljungstedts gymnasium

Linköpings kommun