pedagogjobb.se

Specialpedagog/ speciallärare till Tomtaklintskolan

Företag Trosa kommun
Ort
Utgår

2019-04-01

Ansök nu

Specialpedagog/ speciallärare till Tomtaklintskolan

Arbetsplatsen

Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter cirka 3/4 miljard och har 800 anställda. Med cirka 13 000 invånare är vi en kommun i stadig tillväxt. 

Skolverksamheten i Trosa kommun omfattar 380 medarbetare samt 2 700 elever och förskolebarn. 

Tomtaklintskolan är en skola för årskurs 7 till 9 som håller till i moderna ljusa lokaler med en studiemiljö som ger alla elever möjlighet till god utbildning. För närvarande går här ungefär 290 elever från Trosa, Vagnhärad och Västerljung fördelade på 11 klasser. 

Tomtaklinskolan erbjuder en miljö där kamratskap och vi-känsla sätts högt. Skolan är väl förankrad i god kunskaps- och kulturtraditionen. Lärare och elever arbetar i Google Classroom som lärplattform och varje elev har en egen Chromebook. Alla lärare deltar under detta läsår i lärarsatsningen specialpedagogiska lyftet som skolverket anordnar. Skolan har ca trettio lärare/pedagoger och nu söker vi dig som vill bli en del av vårt arbetslag! 

Arbetsuppgifter

Vi behöver dig i vårt utvecklingsarbete kring barn i behov av särskilt stöd. Du kommer tillsammans med övrig personal bygga en stark organisation som har det bästa hos varje elev som utgångspunkt i undervisningen. 

Du kommer att handleda kollegor och elever i extra anpassningar för elever i behov av särskilt stöd, där du förväntas bidra med tips och metoder utifrån beprövad erfarenhet. 

Du ansvarar för att sammanställa pedagogiska bedömningar/kartläggningar samt att tillsammans med ansvariga pedagoger planera extra anpassningar, alternativt upprätta åtgärdsprogram. I skolans elevvårdsarbete har du ett ansvar och är en nyckelperson. Du kommer ingå i skolans elevhälsoteam bestående av rektor, biträdande rektor, speciallärare, kurator, skolpsykolog, studievägledare och skolsköterska. Du kommer även att samarbeta med Resurscentrums chef och personal. 

Kvalifikationer

Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du som söker är utbildad specialpedagog eller speciallärare med tidigare erfarenhet från skolans värld. Du är strategisk och ansvarstagande, har en hög empatisk förmåga och personlig mognad. Du kan ta initiativ och sätta igång aktiviteter som ger verifierbara resultat. Du strukturerar dina arbetsprocesser och driver dem framåt på ett konstruktivt sätt. Du värdesätter olikheter, är klar över hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar och du har förmågan att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs. Du har en positiv förväntan på människor och en tilltro till elevens inneboende förmåga till lärande. 

Ditt omdöme är ett viktigt arbetsredskap som du använder till att göra korrekta avvägningar och prioriteringar, du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden vid uttalanden, agerande och beslut för elevernas och verksamhetens bästa. Ett kvalificerat dialogiskt förhållningssätt, länkat till rollen som handledare och samtalspartner eller rådgivare är nödvändigt. Vi vill också att du har förmåga att skapa förtroende och goda relationer med elever, föräldrar och dina arbetskollegor. 

Du är intresserad av utvecklingsarbete och brinner för att anpassa undervisningen så att den tar tillvara varje elevs förmåga till ett lustfyllt, nyfiket lärande. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-01-07
Antal platser: 1

Andra uppgifter

Den som erbjuds tjänst inom barnomsorg och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Vi arbetar med löpande urval och kallelser till intervju kan bli aktuellt innan ansökningstiden gått ut. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-07
Arbetsgivarens referensnummer: A836850

Upplysningar

Cecilia Engstrand
Rektor Tomtaklint
070 360 51 15
cecilia.engstrand@trosa.se

Lena Köpsén
Bitr. rektor
070-567 30 44 
0156-522 20
lena.kopsen@trosa.se

Dela detta jobb

Specialpedagog/ speciallärare till Tomtaklintskolan

Trosa kommun