pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Specialpedagog med spetskompetens inom läs- och skriv samt matematik

Ort
Utgår

2022-01-28

Ansök nu

Specialpedagog med spetskompetens inom läs- och skriv samt matematik

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med cirka 27 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunens vision är att vi ska bli 35 000 invånare år 2035. Stenungsunds kommun ingår i Göteborgsregionens kommunalförbund som är ett forum för samarbete och erfarenhetsutbyte samt i ett antal andra mellankommunala samarbeten.

Sektor Utbildning i Stenungsund omfattar 16 förskolor och 10 grundskolor med tillhörande Skolbarnomsorg och Grundsärskola. Det går ca 5.500 barn/elever inom verksamheterna.
I Sektor Utbildning ingår även Gymnasium, Vuxenutbildningen samt Kultur- och Fritid.

Stenungsund är en barnvänlig kommun där vi värnar om barns rättigheter och arbetar för att barn och ungdomar ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.Arbetsuppgifter:

Stenungsunds kommun söker en specialpedagog med spetskompetens inom språk, läs- och skriv med central placering inom den Centrala Barn- och Elevhälsan.

Som specialpedagog i vårt centrala team arbetar du mot hela Sektor Utbildning, från förskola till vuxenutbildning. I teamet arbetar du tillsammans med specialpedagoger, skolpsykologer, skolsköterska, skolkurator och logoped. Samverkan, såväl inom den egna verksamheten som med andra verksamheter, är en central del av arbetet.

Inom din spetskompetens ryms både utredande och utvecklande arbete, med tyngdpunkt på förebyggande och hälsofrämjande insatser.

I det förebyggande och hälsofrämjande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

- genomföra utbildningsinsatser utifrån identifierade behov
- ge handledning
- ha goda kunskaper i digitala lärverktyg som du använder och även vidareförmedlar till andra specialpedagoger eller till lärare
- revidera och implementera kommunens språk, läs- och skrivplan
- vara ett stöd i analysarbete för pedagoger, arbetslag och skolor
- bidra till att skapa goda lärmiljöer för alla elever, med fokus på grupp- och organisationsnivå

I det utredande arbetet ska du, inom din spetskompetens, bland annat:

- genomföra fördjupande språk, läs- och skrivutredningar i samarbete med lokala specialpedagoger
- vara ett stöd i implementering av insatser utifrån gjord utredning
- vara ett stöd i uppföljnings- och utvärderingsarbete utifrån gjord utredning

Kvalifikationer:

- Specialpedagogexamen
- Fördjupade kunskaper inom området språk, läs och skriv och/eller matematik

Eftersom arbetet innebär att du i stor utsträckning är ett stöd för verksamheterna på plats ute på förskolor och skolor är det en förutsättning att du har B-körkort.

Vi vill, att du som person, har en vilja att arbeta i team och ser teamarbete som en utvecklingsmöjlighet. Vi vill att du är flexibel och har förmåga att arbeta självständigt. Du ser utvecklingsarbete som en framgångsfaktor för att kunna skapa en riktigt bra och likvärdig skola i kommunen. Du kommunicerar, tar ansvar för och skapar ett gott arbetsklimat för att skapa en lugn, trygg och trivsam arbetsmiljö.

Vi erbjuder ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar. Du deltar i nätverk tillsammans med kommunens övriga specialpedagoger. Du får vara med och utveckla kvaliteten i organisationen och bedriva utvecklingsarbete på olika nivåer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2022-01-28

Arbetsgivarens referensnummer: A1080029

 

Dela detta jobb

Logga
Specialpedagog med spetskompetens inom läs- och skriv samt matematik

Stenungsunds kommun