pedagogjobb.se

Specialpedagog

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-19

Ansök nu

Specialpedagog

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.

Välkommen till Hammardalens och Flahults förskoleområde!
Är du intresserad av att arbeta i nära samarbete/team med ytterligare en specialpedagog? Då ska du komma och arbeta hos oss på Hammardalens och Flahults förskoleområde!
Hammardalens förskoleområde ligger i Norrahammar söder om Jönköping och består av Norrahammars förskola och Rosengårds förskola med totalt ca 145 barn. På Rosengårds förskola finns en av kommunens särskilda verksamheter, Igelkotten, där barn med olika funktionsvariationer går integrerat med typiska barn i en grupp av ca 12 barn. Tjänsten delas i nuläget med Flahults förskoleområde som består av Snilleblixtens förskola och Slättens förskola med totalt ca 150 barn.

Då arbetet som specialpedagog kan vara ensamt vill vi tillsammans med Tabergs och Smedbyns förskoleområde skapa ett team där ni som specialpedagoger kan samarbeta utifrån era respektive kompetenser. Under våren kommer vi arbeta fram en organisation för barnhälsoarbetet på våra förskoleområden. 

Ditt nya jobb
Som specialpedagog ska du i nära samarbete med rektorer och övriga pedagoger leda och utveckla det pedagogiska arbetet på enheten utefter läroplanens intentioner. Detta innebär att arbeta skolutvecklande genom att identifiera, analysera och arbeta förebyggande i olika lärmiljöer. Uppdraget består av att vara kvalificerad samtalspartner och rådgivare till kollegor, föräldrar och andra berörda samt samverka med familjecentral, skola och övriga professioner. Du ska också genomföra pedagogiska utredningar och där analysera svårigheter på organisations-, grupp-och individnivå samt utforma och genomföra handlingsplaner som följs upp och utvärderas i samverkan med berörda aktörer. Ditt uppdrag mot Igelkotten är att ha ett övergripande ansvar över handlingsplaner, kontakter med habilitering, särskola, vårdnadshavare och andra aktuella aktörer på ett tillfredställande sätt. Du kommer ha regelbunden kontakt med varje barns ansvarspedagog. För att stödja och handleda pedagogerna krävs att du avsätter tid att delta i det dagliga arbetet på igelkotten. Under våren kommer du få vara delaktig i arbetet med att utveckla barnhälsoarbetet på förskoleområdena med särskilt fokus på att skapa hälsofrämjande och tillgängliga lärmiljöer, detta innebär att du även kommer delta i utvecklingsgruppens arbete. 

Din kompetens
Du ska vara utbildad specialpedagog, eller närma dig slutet av din utbildning. Du ska helst vara förskollärare i grunden och ha ett stort intresse för språk och kommunikation. Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning inom handledning. Vi lägger stor vikt vid ditt engagemang och din personliga lämplighet för tjänsten. Du har en god samarbetsförmåga, är bra på att kommunicera, tar initiativ och hittar nya angreppssätt. God IT-kompetens är ett krav.  

Bra att veta
Nuvarande innehavare av tjänsten har arbetat 80 %. Vid önskemål om 100 % kan överstigande del täcka eventuellt behov hos ytterligare ett förskoleområde eller i barngrupp på Igelkotten.
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer?
Johanna Sandwall, Rektor, Hammardalens förskoleområde 036-10 36 71
Gunnel Kjellerstedt, Lärarförbundet, Hammardalens förskoleområde 036-10 38 96

Varmt välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Förvaltning Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats Hammardalens förskoleområde
Anställningsform Tillsvidare
Omfattning 80-100%
Tillträdesdag snarast
Sista ansökningsdag 2020-01-19
Referensnr 19-60-3513
Publicerad 2019-12-20

Dela detta jobb

Specialpedagog

Jönköpings kommun