pedagogjobb.se

Logga

Specialpedagog

Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-03

Ansök nu

Specialpedagog

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

ARBETSUPPGIFTER
Storängsskolan satsar på och vill utveckla och förstärka vårt främjande och förebyggande arbete och utökar därför med en specialpedagog i grundskolan. Vi hoppas att du som är specialpedagog vill vara med och göra detta tillsammans med oss!
Som specialpedagog kommer du att arbeta med att leda utvecklingen av det pedagogiska arbetet framåt tillsammans med rektor och skolans pedagogiska personal. Du har som mål med ditt arbete att skolan ska kunna möta alla elever med de behov de har. I ditt arbete genomför du pedagogiska utredningar på såväl organisations-, grupp- som individnivå och tar ansvar för att upprätta och praktiskt arbeta med åtgärdsprogram tillsammans med övriga berörda aktörer. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga professioner i elevhälsoteamet på vår skola.
Du kommer att ha en mycket viktig roll där en av de viktigaste delarna är att vara samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor och då gentemot både kollegor, vårdnadshavare, rektor och andra berörda.
Du kommer att ingå i skolans EHT och har din anställning på skolan med rektor som chef.

KVALIFIKATIONER
Du har en utbildning som specialpedagog med grundskollärarexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi ser att det är viktigt att du har en god förmåga att samarbeta och samverka med elever, vårdnadshavare, kollegor samt andra organisationer.

ÖVRIGT
Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logga
Specialpedagog

Finspångs kommun