pedagogjobb.se

Logga

Speciallärare till rektorsområde Grillbyskolan/Lillkyrkaskolan F-6

Ort
Utgår

2021-01-22

Ansök nu

Speciallärare till rektorsområde Grillbyskolan/Lillkyrkaskolan F-6

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Lillkyrkaskolan finns i det natursköna Trögden, ungefär 15 kilometer utanför Enköping. Vår geografiska placering ger goda förutsättningar att använda närmiljön till att lära i olika sammanhang. Vi ser det som självklart att delar av undervisningen är utomhus. På Lillkyrkaskolan har vi elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Vi har omkring 150 elever och vi är cirka 25 i personalen.

Grillbyskolan ligger i samhället Grillby, ungefär 16 kilometer från Enköping. Med sin närhet till E18 och riksväg 55 ligger skolan på ett mycket praktiskt pendlingsavstånd från Stockholm, Uppsala och Västerås. Verksamheten bedrivs i en trevlig miljö med närhet till naturen. På Grillbyskolan har vi elever från förskoleklass upp till årskurs 6. Vi har omkring 180 elever och vi är cirka 25 i personalen.

Personalen på båda skolorna är välutbildad och tar del av varandras kompetenser genom samarbete i lärarlag. Då skolorna är mindre har vi ett utvecklande kollegialt utbyte med gemensamma träffar varje vecka. Pedagogerna på båda skolorna arbetar aktivt med att differentiera sin undervisning, något som vi kompetensutvecklat oss inom det senaste läsåret. Personalgruppens styrkor är att det finns en stor flexibilitet och ser positivt på förändringar som leder till högre måluppfyllelse.

Vi strävar efter att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna en stor trygghet och trivsel hos oss och då skolorna inte är så stora skapas en miljö där alla känner alla.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en driven och engagerad speciallärare alt. specialpedagog som vill vara en viktig del i vårt arbete med att skapa en tillgänglig undervisning för alla elever.

Du kommer tillsammans med en speciallärarkollega arbeta med undervisning i klassrummet, i mindre grupp och enskilt. Du arbetar med kartläggningar, pedagogisk utredningar, analys och åtgärder. Du erbjuder handledning, driver skolutveckling samt ansvarar för viss resursfördelning. Du verkar för att alla elever ska få en god utveckling och stöttar pedagogerna i detta arbete. Du kommer arbeta nära den andra specialläraren, skolornas elevhälsoteam (kurator, psykolog och skolsköterska) och rektor.

Du håller dig ajour med aktuell forskning och kan med din kunskap kompetensutveckla andra, föreslå utvecklingsområden och initiera utvecklingsarbeten av olika slag.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog med kompetens inom grundläggande läs- och skrivinlärning samt/eller matematikutveckling. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har god förmåga att samarbeta med kollegor, vårdnadshavare och personal från andra instanser.

Du är positiv och har ett förhållningssätt och bemötande som fokuserar på att se möjligheter att utforma lösningar som gynnar alla elevers lärande. Du kommer ofta med idéer och nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du bör vara analytisk och ha en god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande och utveckling. Du är flexibel och van vid att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete.

Som person är du lugn, trygg och har god samarbetsförmåga. Ett positivt förhållningssätt och att vara lösningsorienterad värderas högt. Stor vikt kommer även att läggas på personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Personuppgiftsansvariga nämnder för rekryteringen är kommunstyrelsen och rekryterande nämnd. Din ansökan sparas i 2 år. Om du blir anställd sparas din ansökan i din personakt. Dina personuppgifter kan komma att överföras till ett eventuellt anställningsavtal. Rättslig grund för att ta in dina personuppgifter är intresseavvägning. Ansökningarna hanteras av en extern leverantör. Om du anställs får du mer information om vad som gäller för dina personuppgifter i din anställning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Logga
Speciallärare till rektorsområde Grillbyskolan/Lillkyrkaskolan F-6

Enköpings kommun - Utbildningsförvaltningen