pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Speciallärare till Pär Lagerkvist skola F-6

Företag Växjö kommun
Ort
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Speciallärare till Pär Lagerkvist skola F-6

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka
18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Pär Lagerkvistskolan är en ny enhet som startade upp fullt ut i augusti 2017. Vi har plats för 200 förskolebarn och 800 elever totalt i åk F-9.
Vårt uppdrag är att stödja barn och elevers utveckling och lärande i ett 1-16-årsperspektiv. Samverkan sker mellan förskola och skola för att stödja barn och elevers övergång. Pär Lagerkvistskolan är en skola som kommer att växa framöver. I dag är vi cirka 220 elever på enheten F-6. På skolan har vi ett språkspår, en verksamhet för elever med språkstörning. I höst har vi elever i åk F-6 som ingår i språkspåret. Eleverna inkluderas i klasserna.

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare hos oss kommer du att arbeta i ett team med rektor, en annan speciallärare, logoped och språkpedagog för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever som behöver särskilt stöd. Du har ett elevnära arbete. Vi arbetar kollegialt och teamkänslan är viktig då vi tror starkt på att det är tillsammans som vi uppnår de bästa resultaten.

Du kommer samarbeta med lärarna kring eleverna, och undervisar elever som är i behov av särskilt stöd. Du arbetar med att stödja och utveckla arbetet i arbetslaget på gruppnivå och med lagets arbete med ledning och stimulans. Du leder arbetet med pedagogiska kartläggningar och åtgärdsprogram i arbetslaget. Vid behov deltar du på utvecklingssamtal tillsammans med mentor och ansvarar då för att redogöra för hur det särskilda stödet är utformat.

Som speciallärare är du en viktig person som arbetar för att utveckla och öka skolans anpassningsförmåga att möta och stödja alla elevers lärande. Som speciallärare ingår du i skolans elevhälsoteam med annan speciallärare som har till uppgift att tillsammans med skolans ledning och skolsköterska utveckla det specialpedagogiska arbetet på skolan.

Kvalifikationer

Du är utbildad speciallärare med inriktning språk, skriv- och läsutveckling med en lärarexamen mot grundskolan som grundutbildning. Om du är specialpedagog är du även välkommen att ansöka.

Du har god samarbetsförmåga, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samt skapar goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har förmåga att se till verksamhetens och elevens bästa i dina agerande och beslut. Du har utbildning i läs och skriv.

Du är trygg i din lärarroll, har ett coachande förhållningssätt och är lösningsorienterad. Du är ödmjuk inför ny kunskap och har en vilja att ständigt utvecklas i din roll. Du vänder och vrider tillsammans med oss kring organisationen för att på bästa sätt möta barnens behov och ha elevfokus som utgångspunkt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen att kontakta rektor Jennie Sjövall Jernelöv om du har frågor eller vill veta mer om tjänsten!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fatas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fatas. 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31

Referensnummer: UTBF 572/21

Ansök här

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

KontaktKontaktperson

Jennie Sjövall Jernelöv
rektor F-6
0470-599 411

Facklig företrädare Fackliga företrädare för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrigt

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Dela detta jobb

Speciallärare till Pär Lagerkvist skola F-6

Växjö kommun