pedagogjobb.se

Vill du vara med och forma dagens unga i en stimulerande skolmiljö? Vi söker nu en engagerad speciallärare till Nikolaiskolan.

Om tjänsten
Vi på Nikolaiskolan söker nu en speciallärare. Du har ett inkluderande och specialpedagogiskt förhållningssätt. Du har ett nära samarbete med elevhälsan och med pedagogerna på skolan och du ger stöd och handledning i undervisningen av elever med behov av särskilt stöd. Du har kunskap om barns och ungdomars utveckling och lärande och arbetar utifrån gällande styrdokument.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Du arbetar med elever i behov av särskilt stöd i klassrummet, i undervisningsgrupper och i enskild undervisning.
- Tillsammans med specialpedagog stöttar du arbetslagen i arbetet med extra anpassningar och särskilt stöd.
- Du arbetar för en god lärandemiljö för eleverna.
- Du arbetar förebyggande och stödjer utvecklingen av det pedagogiska arbetet för att möta behoven hos alla elever.
- I samarbete med Barn och elevhälsoteam genomför du pedagogiska utredningar om behov av särskilt stöd gällande språk-, skriv-, läs- och matematikutveckling för elever
- Du följer upp och utvärderar insatta åtgärder
- Du känner till och följer verksamhetens gällande lagar, policys och rutiner
- Du arbetar och dokumenterar i de verksamhetssystem som finns. 

Kompetenskrav
- Behörig lärare med speciallärarutbildning årskurs 7-9
- Goda IT-kunskaper.

Du tar ansvar, strukturerar och driver dina egna processer. Du kommer ofta med nya idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Du har en god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar, samt anpassar sättet att förmedla ditt budskap till eleverna. Du har även en god förmåga att kunna kommunicera och samverka med elever, föräldrar och andra yrkesgrupper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 Övrigt meriterande
- Erfarenhet av språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.
- Kunskaper inom IKT.

Omfattning och tillträde
Tillsvidare 100%
Tillträde: 2018-08-13
1-2 tjänster.

Om arbetsplatsen
Nikolaiskolan är en nystartad högstadieskola, årskurs 7–9. Här går elever från hela Örebro. Du hittar oss vid Oskarsparken, mitt i centrala Örebro. Vi erbjuder tre unika profiler; kultur, hälsa och maker space, som låter eleverna utvecklas och växa kunskapsmässigt, socialt och som individer.

I nära samarbete med Kulturskolan arbetar vi över ämnesgränserna. Vi låter bild, teater och musik bidra till alla elevers lärande när vi arbetar med olika temaområden. Våra elever får upplevelser, möjligheter till eget skapande och olika ingångar till kunskap och förståelse. Det gör att eleverna utvecklas och att vi väcker lusten till att lära. När eleverna har roligt i skolan är chansen större att de anstränger sig och att den positiva energin överförs till alla ämnen.

Läs mer om hur det är att jobba som grundskollärare i Örebro kommun på orebro.se/jobb/grundskollarare!

Övrig information
Lärarlegitimation med angiven behörighet ska bifogas i ansökan, alternativt behörighetsgivande examensbevis som berättigar till legitimation. Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb/larare.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 3 augusti 2018.

Som en del av denna rekryteringsprocess kommer du att genomföra ett antal arbetspsykologiska test. Syftet är att vi på ett så objektivt sätt som möjligt ska kunna kartlägga faktorer som är viktiga för den aktuella befattningen.
 
Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Speciallärare till Nikolaiskolan 7-9

Företag Örebro kommun
Ort
Utgår

2018-08-03

Ansök nu

Dela detta jobb