pedagogjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Pedagogjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Speciallärare till Mälarhöjdens skola

Ort
Utgår

2022-11-30

Ansök nu

Speciallärare till Mälarhöjdens skola

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Bildning och utbildning är viktigare än någonsin. Nu söker vi dig som vill vara med och trygga framtidens Stockholm. Mälarhöjdens skola är Stockholms största grundskola F-9. Skolan har över 1200 elever och ca 160 personal. Den ligger nära storstaden med goda kommunikationer och nära naturen vid Mälaren. Skolan har fina kunskapsresultat, nöjda elever, nöjd personal och stabil ekonomi. Ett gott betyg är att många elever söker sig till vår skola! Vår verksamhet präglas av positiva förväntningar på vad som kan göras och att vi kan utvecklas tillsammans. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en engagerad, reflekterande och drivande speciallärare till vår skola. Tillsammans med lärare och elevhälsan kommer du att bidra till att elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och sin personliga utveckling. Tillsammans med övriga speciallärare arbetar du nära pedagoger och elever på främst lågstadiet men även med visst stöd riktat mot förskoleklass samt årskurs 4. I ditt arbete förväntas du utifrån kartläggningar och analyser föreslå insatser och anpassningar för elever i behov av stöd samt medverka i upprättandet av utredningar och åtgärdsprogram och även uppföljning av dessa. Som speciallärare arbetar du också praktiskt med att ge elever stödinsatser och undervisa individuellt, i grupp och i ordinarie undervisningssituationer. Du kan vid sidan av detta ha en konsulterande och handledande roll samt utvecklar i nära samarbete med lärare, pedagoger och skolledning arbetet i klassrummet för elevers utveckling mot målen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation, gärna för yngre åldrar, och speciallärarexamen med inriktning mot språk-, skriv- och läsutveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser: Du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer då arbetet dagligen innebär många kontaktytor med elever, personal och vårdnadshavare. Du besitter god digital kompetens och är kommunikativ såväl skriftligt som muntligt. Du har goda kunskaper kring olika former av läs- och skrivsvårigheter, språkstörning, NPF, olika kompensatoriska lärverktyg samt extra anpassningar. Du tar initiativ och är självgående inom ramen för det som utgör uppdraget samt har erfarenhet av att genomföra olika kartläggningar, skriva pedagogiska utredningar samt åtgärdsprogram. 

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Speciallärare till Mälarhöjdens skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen