pedagogjobb.se

Speciallärare till Linghemsskolan åk 7-9

Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-01

Ansök nu

Speciallärare till Linghemsskolan åk 7-9

Sista ansökningsdatum: 2020-10-01
Referensnummer: 5349

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Anna Bergendorf Pihlblad, Rektor, 013-207823, 013-205312, anna.bergendorfpihlblad@linkoping.se

Maria Allinggård, Lärarnas Riksförbund, 013-208729, maria.allinggard@linkoping.se

 

Om arbetsplatsen

Linghemsskolan, som idag består av ca 230 elever i årskurserna 7-9 samt ca 30 medarbetare, ligger endast fem minuters pendeltågresa från Linköpings centralstation. Från stationen i Linghem är det några enstaka steg så är du framme vid skolan.

Trygghet och kunskapsfokus är kärnvärden som skolan vilar på och som leder till ett lugnt och stabilt klimat. Just nu är Linghemsskolan inne i en positiv utvecklingsfas och befinner sig mitt i ett utvecklingsarbete som bland annat drivs av skolans förstelärare och skolans utvecklingsgrupp i samarbete med rektor och all personal.  

Arbetsbeskrivning

Som speciallärare kommer du, på olika sätt, att verka för att eleverna på Linghemsskolan når godkända betyg och därmed behörighet till gymnasiet. Du kommer vara en viktig del av elevhälsoteamet, där du kan bidra med din specifika kompetens kring enskilda elever men också kring hur elevhälsoarbetet bedrivs i stort. Du kommer ha stor frihet i att utforma spec-organisationen på Linghemsskolan, med stöd av rektor och biträdande rektor samt andra professioner i elevhälsoteamet.

Som speciallärare bidrar du till att analysera behov på skol-, grupp- och individnivå och utifrån det ge underlag för beslut om adekvata insatser. Du arbetar med rutiner för dokumentation och för hur du och övriga medarbetare uppmärksammar elever i behov av särskilt stöd. Du har ett särskilt ansvar att, i samarbete med elevhälsoteamet,  följa upp och utvärdera arbetet för att säkerställa att alla elever i behov av särskilt stöd får det. Du arbetar också mycket operativt och elevnära, dvs du ger elever konkret stöd i exempelvis läs- och skrivutveckling eller med stöd kopplat till matematiksvårigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som speciallärare och som har erfarenhet av arbete i årskurserna 7-9. Du har erfarenhet av elevhälsoarbete och har ingått i ett elevhälsoteam tidigare. Du har god pedagogisk insikt samt är väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Det är viktigt att du uttrycker dig väl på svenska, muntligt och skriftligt, eftersom du eventuellt kommer att ansvara för exempelvis läs- och skrivutredningar men även för att kunna kommunicera med vårdnadshavare på ett professionellt sätt.

Som person är du någon som inte lutar sig tillbaka utan jobbar mot- och driver utveckling och har ett engagemang i arbetet som smittar av sig på andra. Du har ett inkluderande arbetssätt och handlar enligt fattade beslut och styrdokument. Du är trygg i dig själv och motiverar och skapar delaktighet så gemensamma mål nås på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du är relationsskapande och kan handleda kollegor som behöver stöd i hur man anpassar undervisningen utifrån elevers olika behov.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-08-20

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5349

Dela detta jobb

Speciallärare till Linghemsskolan åk 7-9

Linköpings kommun